A KÉSZ-ről az Országútban

Szervezetünkről, a Keresztény Értelmiségeik Szövetségéről közöl cikket Gólyalábas keresztények címmel Elmer István az Országút című kétheti lap legújabb számában.

 

Makláry Ákos elnök a szervezet alapítását felidézve így fogalmaz: „Minden egészséges nemzetnek szüksége van értelmiségi rétegre, az »írástudók felelősségével«. Különösen érvényes ez a keresztény értelmiségre, amelyet kötelez Krisztus missziós parancsa.” Felhívja a figyelmet arra, hogy a keresztény ember számára adottak a Krisztus tanításán alapuló biztos pontok az életben. Olyan fogódzók ezek, melyeken nem kell változtatni. Mint mondja, a KÉSZ-eseknek az a dolguk, hogy „kiálljunk ezek mellett és védjük őket.”

Az elnök szól a jelen kor kihívásairól, a fogalmak definícióinak torzulásáról, az igazság viszonylagossá tételéről, ami a keresztényeket is elbizonytalanítja, ezért szerinte az érzékenyítés eszközével nekünk is élni kell: „Nagyon sok Istent kereső vagy az egyháztól távol lévő emberrel élünk és dolgozunk együtt. Fontos, hogy a jóra érzékenyítsük őket.”

Jövőnk záloga a kereszténység – emeli ki Ákos atya, utalva az Amoris letitia-családévben megvalósuló programokra és a KÉSZ jövőjét meghatározó belső munkára is. „A szekularizált társadalomban azt az evangelizációs munkát végezzük, amelynek gyümölcseként – reményeink szerint – az egyházon kívül élők is azt mondják, szükség van erre.”

A teljes cikk megtalálható az Országút III. évf. 3. számában (2022.02.11). A lapot keresse újságárusánál.

Rochlitz Bernadett

A cikk online változata IDE KATTINTVA elérhető.

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks