Alkalmas eszköz Isten kezében

Közel száz fő részvételével tartotta meg tavaszi küldöttgyűlését a KÉSZ Kiskunfélegyházán április 22. és 24. között. 

 

A KÉSZ helyi csoportvezetők találkozójának idén a kiskunfélegyházai Constantinum intézménye adott otthont. A házigazda kiskunfélegyházai csoport és elnökük, Makányné Óvári Éva nagy szeretettel várta a küldötteket, gondoskodásuk és városukért való lelkesedésük mindenkit meghatott. Rónaszéki Gábor plébános, tiszteletbeli KÉSZ-tag Franz Werfel gondolataival köszöntötte a jelenlévőket, külön kihangsúlyozva, hogy „nem mi fogjuk Istent naggyá tenni, hanem csak ő tehet minket azzá”.

Az összejövetel alkalmával két újabb határon túli társszervezettel született együttműködési megállapodás: Pelle Tibor elnök a rimaszombati Katolikus Kört képviselte, a Beregszászi Római Katolikus Egyházközség KÉSZ-csoportja nevében pedig Molnár János plébános írta alá ünnepélyesen a dokumentumot. Egyúttal az immár öt határon túli szervezet be is mutatta csoportjuk életét a küldötteknek. A hétvége folyamán a közös munkára később konkrét javaslatok is megfogalmazódtak. Ilyen közös munka gyümölcseként született meg a Bethlen Gábor Alap és a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával a Kárpát-medencei népénekgyűjtemény, melyet Kiskunfélegyházán ismerhetett meg először a nagyközönség. A pénteki ülés zárásaként a jelenlévők használatba is vették a könyvet a gyűjteményből választott énekek közös eléneklésével.

A szombati program Csányi József polgármester és Osztie Zoltán atya köszöntőjével kezdődött. Elnök úr elismerését és tiszteletét fejezte ki a helyi csoportok és elkötelezett vezetőik iránt, akikben a KÉSZ igazi ereje és értéke rejlik. Az Egyesület fennállásának 27 éve alatt bebizonyította, hogy alkalmas eszköz Isten kezében.

A szokásos hivatalos programpontok (Ellenőrző Bizottság beszámolója, 2015. évi pénzügyi beszámoló, idei költségvetés elfogadása) után a küldöttgyűlés megszavazta az Alapszabály módosítására tett javaslatokat, melyet Németh Anikó ismertetett. Majd bemutatkoztak az őszi tisztújítás jelöltjei. Fontos munka zajlott szombat délután, amikor a résztvevők három külön csoportban vitatták meg gondolataikat a migráció, a korrupció, ill. a környezet- és teremtésvédelem témakörökben, melyek Az idők jelei c. vitaanyag második kötetének részét fogják képezni.

Kiskunfélegyházát két videófilm segítségével és egy városi séta alkalmával lehetett megismerni, felfedezni. A küldöttek egy szép könyvet is kaptak ajándékba, mely az Ótemplom történetét tárja az olvasó elé.

A programot támogatta a Barankovics István Alapítvány és a Nemzeti Együttműködési Alap.

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks