Álljunk ki Magyarországért

A  Professzorok Batthyány Köre, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület (MPEE) és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) közös sajtótájékoztatón jelentette be az Álljunk ki Magyarországért! elnevezésű civil kezdeményezés elindítását.

 

A három szervezetnek volt már több közös akciója, így nem meglepő, hogy az október 2-ai népszavazáson való részvételre és nemmel szavazásra is összefogva buzdítják a választókat. Náray-Szabó Gábor, a Professzorok Batthyány Körének elnöke elmondta, hogy egyrészt azért fontos a voksoláson való részvétel, mert az emberek így tudják gyakorolni demokratikus jogaikat, másrészt mára nyilvánvalóvá vált, hogy a migráció nem átmeneti probléma, hanem évtizedekre is meghatározhatja a jövőt.

Osztie Zoltán, a KÉSZ elnöke arról beszélt, hogy a három szervezet együtt komoly társadalmi erőt jelenít meg és jól kiegészíti egymást, hiszen a Professzorok Batthyány Köre a legmagasabban kvalifikált értelmiségiek közössége, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesülete a városi értelmiséget gyűjti egybe, míg a KÉSZ elsősorban vidéken tevékeny. Azt hangoztatta, megítélése szerint egy “ránk zúdított áradatról” van szó. – Olyan körök szabadították ránk ezt az áramlatot, amelyeknek a szándéka nyilvánvalóan a hagyományosan keresztény társadalmak aláásása – fogalmazott Osztie Zoltán. Kitért arra is, hogy a szolidaritás egy keresztény erény, amely ma is aktuális, ezért a magyar kormány befogadja a törvényesen érkező, valódi menekülteket. – Nemet kell mondanunk azonban azokra, akiket ránk zúdítottak, és akik egyáltalán nem menekülteknek tűnnek, hanem irányítottan jönnek – emelte ki.

Tordáné Petneházy Judit, az MPEE alelnöke elmondta, az egyesület célja, hogy megőrizze a magyar, a nemzeti és az európai kulturális értékeket. Arról beszélt, hogy a migránsok nehezen tudnak beilleszkedni, mert az európaitól nagyon eltérő kultúrából jönnek, az európai jogok és értékek számukra nem ismertek. Ezért meg kell védeni az évszázadok alatt kialakult európai értékeket, hogy ne vesszenek el, és ne alakuljanak ki párhuzamos társadalmak – jelentette ki.

forrás: MTI
fotó: Mohai Balázs

 

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks