Anya, apa, gyerekek

Április 3-ig aláírható a házasság és család védelmét szolgáló „AnyaApaGyerekek” kezdeményezés!

 

Az Európai Bizottsághoz 2015. október 15-én benyújtott, majd december 11-én regisztrált AnyaApaGyerekek (Mum, Dad & Kids) házasság- és családvédő európai polgári kezdeményezés célja, hogy az Európai Unió jogszabályaiban olyan házasság- és családdefiníciót használjanak, amely minden tagállam számára elfogadható.

„A házasság egy férfi és egy nő szövetsége”, „a család házasságon és/vagy leszármazáson alapul”. Ezek azok a minden tagállam által elfogadható meghatározások, melyeket a kezdeményezésen keresztül az uniós állampolgárok is támogathatnak. A kezdeményezés tiszteletben tartja az EU Alapjogi Chartájának 9. cikkét, amely a házasság és a család definíciójának meghatározását a tagállamok hatáskörébe utalja.

Az európai polgári kezdeményezésekről szóló EU-rendelet szerint tizenkét hónap áll a szervezők rendelkezésére összesen legalább egymillió aláírás összegyűjtésére, legalább hét uniós tagállamból. Magyarországon az Emberi Méltóság Központ vállalta az aláírásgyűjtés koordinálását.

Az aláírásgyűjtés 2016. április 4-én kezdődött, és 2017. április 3-án ér véget. Az AnyaApaGyerekek európai polgári kezdeményezés aláírható  online a www.mumdadandkids.eu/hu oldalon vagy a honlapról letölthető aláíróíven keresztül. A kinyomtatott, kitöltött és aláírt formanyomtatványt a rajta megjelölt címre kérik visszaküldeni.

forrás: http://www.mumdadandkids.eu/hu

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks