Az emberi élet a legfőbb érték

A lombikbébi-eljárást nem kezelhetjük csupán orvostechnikai kérdésként.

 

Makláry Ákossal, a KÉSZ elnökével készített interjút Czene Gábor, a Népszava munkatársa. Az újságíró lombikbébiprogramra vonatkozó kérdésére a KÉSZ elnöke elmondta:

– A katolikus egyház alapvető és megváltoztathatatlan tanítása szerint az emberi élet, ami a fogantatással kezdődik, szent és sérthetetlen: ez vonatkozik a nem beültetett embriókra is. Mindnyájan látjuk, hogy az eljárások felvetnek tudományos és erkölcsi kérdéseket, rövid- és hosszú távon egyaránt. Az egyház az életet védi, ezért a kialakulásához vezető útra és a következményekre is figyel – tette hozzá Makláry Ákos.

Ákos atya felhívta a témával foglalkozók figyelmét arra, hogy az emberi élet a legfőbb érték, azt minden erővel védeni kell a kezdetétől a végéig. Amire a tudomány képes, önmagában még nem biztos, hogy erkölcsileg jó is. Ne kezeljük a lombikbébi-eljárást csupán orvostechnikai kérdésként, hiszen az erkölcsi, jogi és teológiai válaszokat is igényel.

A beszélgetés kitért arra is, hogy az egyház, így a keresztény ember politizálása természetes dolog: – A keresztény emberek is állampolgárok. Ugyanúgy joguk és kötelességük véleményt nyilvánítani akár politikai kérdésekben is, mint bárki másnak – mondta az elnök.

A fenti kérdésekkel és más aktuális témákkal foglalkozó cikk elolvasható a nepszava.hu oldalon.

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks