Békési Mikulás-túra

A békési KÉSZ-csoport és a Családért Alapítvány szervezésében idén is sok kisgyermek találkozhatott a Mikulással határon innen és azon túl.

 

„Klassz volt!” – hangzott el a summás vélemény a KÉSZ idei „Mikulás-túrájáról". Hála a Jóistennek megtörtént idén is, a „határtalan” hagyomány él tovább: ismét együtt volt a KÉSZ és a Családért Alapítvány, no meg a Mikulás. Molnár Imre bűvész barátunk ejtette ámulatba nagyon hálás közönségét Békésen és Nagyszalontán egyaránt.

Az ünnep már vasárnap Szalontán elkezdődött, ahol Böjte atya mintegy száz gyereke várta izgatottan az érkezőket. Már tudják, nem múlhat el Mikulás-járás a békési KÉSZ-csoport és barátaik nélkül. Az erejéből, lelkesedéséből soha ki nem fogyó Sándor-Kerestély Ferenc tanár úr keze alatt a fizika mellett emberséget, hitet, magyarságtudatot is tanulnak a gyerekek a Békéscsabai Evangélikus Gimnáziumban. A tanár úr a kapocs a KÉSZ és az iskola között, hiszen ő a helyi csoport titkára. Most is osztálynyi tanítvány jött utánfutónyi ajándékcsomaggal és sok-sok szeretettel telepakolva. Nem jött üres kézzel a készes csapat sem, a Békésen gyártott Mikulás-csomagok mellett Barkászné Brezina Bea idén is kitett magáért ajándékaival. A műsor, az ajándékosztás és az ebéd után pedig még késő délutánba nyúló „barkácsolás” kezdődött: játszóház, képeslapkészítés, adventi, karácsonyi tárgyak, díszek fabrikálása, minyonsütés. Felszabadultság, mosoly, öröm, jellemezte a délutánt. Ez az aktív együttlét talán még többet adott mindkét félnek. Mert lehet vinni ajándékot, oda lehet adni és el lehet menni, de ott maradni és ráfigyelni a gyerekekre, meghallgatni őket és együtt „dolgozni” velük, ez az igazi, keresztényi szeretet. Ezt mutatták be a tanár úr tanítványai.

Hétfőn délelőtt a fogyatékkal élők békési tanintézményében folytatódott a mikulásozás, ahol kollégáival együtt Bereczki Mónika volt a házigazda. A tavalyi csoda megtörtént idén is: a több mint száz gyerek megnyílt, részesévé, személyes résztvevőjévé vált a vidám, zenés bűvészműsornak. Molnár Imre véleménye most is az volt: élmény volt itt szerepelni, sokkal többet kapott, mint adhatott.

Még aznap délután a kulturális központ nagytermében 128 békési alsós lurkó (a város minden iskolájából összegyűlve) lett csaknem élő résztvevője a városi óvónénikből összeálló színjátszó társulat kiváló produkciójának. Kolontos Palkó kalandjait lélegzetvisszafojtva figyelték a kicsik, majd boldog, mosolygó, piros arcocskák és tenyerecskék jelezték a tetszést, a sikert. A kulturális központ munkatársai és a békési cukorkaüzem is hozzájárultak az esemény sikeréhez.

Az ilyen hétvégének nem lehet más a folytatása, mint kimondani: – Jövőre, veletek, ugyanígy! Csordultig telve szeretettel és kicserélve azt. Hadd sokasodjék és éltessen!

Pálmai Tamás
a békési KÉSZ tagja, elnökségi tag

 

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks