Betlehem Ima- és Életvédő Csoport

Farkas Sándor, a veszprémi KÉSZ titkára beszámolt a tavaszi küldöttgyűlésen a BETLEHEM Ima- és Életvédő Csoport munkájáról. A magzati élet védelmének érdekében várják a csatlakozókat, új imacsoportok létrehozására is buzdítanak.

 

Hogyan jött létre az imacsoport?

Az imacsoport megalapításának ötlete egy budapesti rendezvényt követően fogalmazódott meg az alapítókban. 2014 novemberében a Pálos Rend budapesti háza egy előadást szervezett a Sziklatemplomban. Az előadó egy horvát származású szerzetes, Marko Glovovic atya volt. Az előadás a magzatvédelem horvátországi helyzetéről szólt. Marko atya elmondta, hogy Horvátországban egy komoly, országos méretű imamozgalom folyik az ő vezetésével a magzati élet védelméért, amely mára egy hatékony életvédő szervezetté nőtte ki magát. Ez a szervezet akkor már több mint ezer magzat életét mentette meg az abortusztól. Az előadás olyan lelkesítő és magával ragadó volt, hogy már az ezt követő agapé kötetlen beszélgetései során sok résztvevőben megfogant a tenni akarás vágya. Ennek hatására az alapítók 16 fő induló létszámmal 2015 januárjában megalapították a veszprémi Betlehem Ima- és Életvédő Csoportot. Az alapítás óta a csoport – melynek létszáma folyamatosan nő – mindenki számára nyitott, aki magáévá teszi a közösségünk célját és küldetését.

Mi az imacsoport küldetése és célja?

A veszprémi Betlehem Ima- és Életvédő Csoport küldetése: imádkozni és közbenjárni gyermekáldásért és a magzati élet védelméért a fogantatás pillanatától kezdve. Elsődleges imaszándékunk, hogy a megfogant magzatokat a szülők elfogadják Isten ajándékaként, és igent mondjanak az életre.

Nemcsak a megfogant magzatokért, hanem a szüleikért is imádkozunk, hogy legyen elég hitük és bátorságuk elfogadni a megfogant életeket. Bízzanak Istenben, hogy ahova gyermeket ad, oda megadja a szükséges erőt és anyagi javakat is, hogy felneveljék őket. Ehhez a szándékhoz csatlakozva imádkozunk az orvosokért és ápolókért, hogy azokban a kritikus pillanatokban az élet oldalára álljanak, és ne rá-, hanem lebeszéljék az édesanyákat az abortuszról. Sokszor a hezitáló, nehéz döntés előtt álló édesanyának elég egy-két bátorító szó, és már az élet mellett dönt. Azért is imádkozunk, hogy az egészségügyi dolgozók megadják ezeket a bátorító szavakat.

Másik imaszándékunk a meddő, terméketlennek hitt házaspárokért szól. Mi hisszük, hogy a Jóisten, mint az élet ura minden nehéz helyzetben tud segíteni, még akkor is, amikor az emberek számára már minden reménytelennek tűnik. Imádkozunk, hogy az Isten gyermekkel ajándékozzon meg minden házaspárt, aki gyermekre vágyik.

Az ima mellett gyakorlati segítséget is nyújtunk a nehéz helyzetbe jutott kismamáknak. Minden tőlünk telhető segítséget megadunk a krízishelyzetben lévő várandós nőknek, akik teljes diszkréció mellett fordulhatnak hozzánk. Várjuk azon családtagok, barátok, ismerősök hívását is, akik ilyen esetekről tudnak, annak érdekében, hogy segíthessünk.

Milyen közös rendezvényei vannak a csoportnak?

Szentségimádást tartunk minden hónap 28. napján – téli időszámítás idején 18 órakor, nyári időszámítás alatt 19 órakor – a veszélyben lévő magzatokért a Csolnoky Ferenc Kórház kápolnájában (Veszprém, Kórház u. 1.). A szentségimádás nem lakhelyhez vagy egy konkrét plébániához kötött. Várunk minden plébániáról híveket, akik szívükön viselik a magzatvédelem, az emberi élet méltóságának ügyét.

Hogyan lehet csatlakozni az imacsoporthoz?

Életkortól függetlenül nagy szeretettel várunk mindenkit, aki fontosnak érzi küldetésünk. Aki vállalja, hogy naponta elmond egy imát, kimondottan a felsorolt szándékokra. Az ima nincs konkrét időponthoz és terjedelemhez kötve, lehet kötött vagy akár szabadon imádkozott.

Küldetésünk felekezettől független. A hangsúly a rendszerességen van! Csatlakozni lehet egyéni imádkozóként vagy saját imacsoport szervezése révén. A veszprémi Betlehem Ima- és Életvédő Csoport vezetője, Kovács Mihály elérhető a betlehemv(kukac)gmail.com e-mail címen és a +36 30/946-3246-os telefonszámon.

A Jóisten áldása kísérje tevékenységünket!

Farkas Sándor
a veszprémi KÉSZ-csoport titkára 

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks