Családi nap a Margit-szigeten

Ismerjék meg egymást a különböző keresztény szervezetekben elkötelezett emberek: közös családi napot tartottak a Margit-szigeten

 

A hitünkben gyökerező közös értékeket tudatosítani, beszélgetni, családi körben együtt tölteni egy kellemes napot – ezek voltak a fő céljai a Keresztény Szigetnek, melyen a különböző keresztény szervezetek tagjai vettek részt május 30-án, a budapesti Margit-szigeten. A keresztény vállalkozókat, cégvezetőket tömörítő ÉrMe Üzleti Hálózat kezdeményezésére a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ), az Alpha Magyarország, az LoI (Befolyásos Vezetők) mentor program, a Háló – Katolikus Közösségek Hálózata, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a KETEG (Keresztény Társadalmi Elvek a Gazdaságban)  képzés és a Cursillo vett részt a szervezésben.  A Keresztény Szigetre e szervezetek tagjait, valamint családjaikat várták, akik közül mintegy 250-en el is jöttek az eseményre.

„Azért indítottuk el ezt a kezdeményezést, mert úgy éreztük, szükség van arra, hogy a különböző keresztény szervezetekben elkötelezett emberek megismerjék egymást, megosszák egymással a gondolataikat, illetve hogy közösen keressünk válaszokat korunk fontos társadalmi kérdéseire. És mindezt olyan közegben tesszük meg, ami maga is mutatja, hogy mit gondolunk mi a jó életről és jó társadalomról: családi és baráti körben, ahol egyensúlyban van a munka és a pihenés, a komoly beszélgetés és a vidám, játékos elfoglaltság” – mondja Tóth József, az ÉrMe elnöke.

A program szellemi tartalmát elsősorban a színvonalas előadások – és az ezt követő beszélgetések – adták. A keresztény és a gazdasági élet kapcsolatáról dr. Kerekes Sándor professzor, valamint dr. Baritz Sarolta Laura domonkos nővér beszélt. Dr. Papp Miklós görögkatolikus pap, morálteológus azt a kérdést járta körül, hogy mit jelent keresztényként a társadalmi elithez tartozni. Kauser Tibor, a Ferences Világi Rend nemzetközi vezetője (egyébként nagycsaládos építész) pedig e világszerte működő közösség lelkiségéről, valamint saját „miniszter generálisként” végzett munkájáról beszélt a hallgatóságnak. A napot végigkísérték a játékos, szórakoztató, közösségépítő programok: a Bringóhintó kvíz- és akadályversenyt szervezett; kosárlabda-, futball- és ping-pong-versenyen lehetett részt venni. A kisebb gyerekeket egész nap foglalkoztatta (kézműves-tevékenységgel, társasjátékkal, arcfestéssel) a Palánta Gyereksziget, a felnőtteket sör-, bor- és kolbászkóstolók várták. Meg lehetett hallgatni az egyes szervezetek bemutatkozását, továbbá az olyan speciális programokét is, mint amilyen az emberközpontú gazdaság létrehozását célzó és a munkájukat hivatásként megélő keresztény üzleti vezetők tanúságtételének keretet adó Értékek Értéke Program, valamint a Kelet-Közép-Európa zarándokhelyeit összekötő Mária Út. A szervezők – az Alpha Magyarország missziós szolgálata jóvoltából – imasátrat is felállítottak, ahol lehetőség nyílt egy kis elcsendesedésre, elmélkedésre. A könyves-asztaloknál két keresztény kiadó köteteit lehetett megvásárolni.

A rendezvény sikerére való tekintettel a szervezők már most gondolkoznak a folytatáson. „Terveink szerint ez a kötetlen családi nap egy rendezvénysorozat első, kezdő eseménye volt, mely később – talán valamikor ősszel – szakmai konferenciában fog folytatódni” – mondja erről Tóth József ÉrMe-elnök. Jövőre pedig minden bizonnyal ismét sor kerül a Keresztény Szigetre, lehetőség szerint még több közösség bevonásával.

2015. május 30.

fotók: Szente Balázs

Az eseményről videófelvétel is készült:

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks