Dönt és KÉSZ

A KÉSZ debreceni csoportja és Debrecen város önkormányzata beszélgetősorozatot indít Dönt és KÉSZ címmel. Március 10-én, 18 órakor a Görögkatolikus Metropolitai Székházban szakmai, magánéleti, politikai és hitbéli döntéseinkre keressük a válaszokat.

 

A meghívott vendégek olyan hivatások képviselői, akik a nevelésben, politikában, egészségügyben, sportban és segélykérő szolgálatokban kisebb vagy nagyobb közösségek életében hoznak döntéseket.

A beszélgetősorozat első alkalmának vendégei: Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes és Papp László, Debrecen város polgármestere. A beszélgetést Makláry Ákos görögkatolikus parókus, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöke moderálja.

Az est során mindennapi életünk fontos kérdéseire keressük a válaszokat. Többek között arra, hogy milyen a jó döntés? Abbahagyjuk vagy ne? Maradjunk vagy szakítsunk? Házasságban éljünk, vagy inkább válasszuk az együttélést? Szavazzunk, vagy tartózkodjunk? Továbbá szó esik majd arról is, hogy segít-e a hit döntéseink meghozatalában?

A beszélgetősorozat megszületésének ötlete Böjte Csaba Szerelem-ösvényén alapul. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány elindítója egy önismereti, lelki túrára épülő ösvényt alakított ki Erdélyben leendő és már egybekelt házasoknak. A kilenc állomásból – önismeret, ismerkedés, zsákutca, döntés, udvarlás, lánykérés, jegyesség, házasság előtti nemi élet, örök hűség – álló tanösvény állomásait különböző szervezetek, intézmények fogadták örökbe. Debrecen városa a negyedik állomást, a döntést választotta. „Fontos, hogy ne sodródjak, hanem döntéseimmel kézbe vegyem életem irányítását”– vallja Csaba testvér.

Mindenkit szeretettel várunk március 10-én, 18 órai kezdettel a Görögkatolikus Metropolitai Székházba (Debrecen, Petőfi tér 8.)!

A beszélgetés a Hajdúdorogi Főegyházmegye Facebook-oldalán élőben is követhető lesz.

2022-03-07 

Lonkay Márta

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks