Emeljük fel szívünket

Idén ismét átadták a KÉSZ békési csoportja által 2007-ben alapított Sursum Corda, „Emeljük fel szívünket” elnevezésű díjat.

 

Az elismerést Békés város önkormányzatának támogatásával minden évben olyan személyek kapják, akik egészségügyi vagy szociális területen a város lakosainak érdekében alázattal és szívvel-lélekkel dolgoztak életük során. A díjazottak fényképével díszített festményszerű kitüntetést Zajácz Tamás képzőművész készítette.

2016-ban a Sursum Corda díjat kapták: Farkas Ida, Dumáné Durkó Anna, és Horváth Mihályné Vajas Katalin.

Farkas Ida reumatológus főorvosként 25 éven át vezette a Békési Fürdőt. Ő alapította és fejlesztette ki az igazi, irányított békési reumatológiát és fizioterápiát, az ő nevéhez fűződik a békési gyógyvíz szakavatott hasznosítása is. Kollégái megbecsülésének örvendve ment nyugdíjba 2015-ben.

Dumáné Durkó Anna, a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ dolgozója, a Dózsa utcai klub vezetője. A mai napig odaadóan és önzetlenül szervezi az ellátást és a programokat a város idősei és fogyatékkal élő polgárai számára. Nem szereti az egyhangúságot, szeret tervezni, szervezni, kihívásoknak megfelelni, olyan programokat megvalósítani, amelyek az idősek mindennapjaival kapcsolatosak.

Horváth Mihályné Vajas Katalin óvónő, három gyermekes édesanya, nagymama. Neki köszönheti a város az uszodáját, az első óvodai alapítvány létrehozását, és az új Korona Óvoda megépítését. A mostanra már nyugdíjas, nagyszerű asszony többszörös „szupernagyiként” szolgálja a családját.

Forrás: bekesmatrix.hu

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks