Felelősséggel választani

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége harminc éve kiemelt figyelmet fordít a közéletben való szerepvállalásra, ezért szükségesnek tartja, hogy az október 13-ra kitűzött önkormányzati választások alkalmával is megszólaljon.

 

Az őszi választásoknak nagy a tétje, mert ez fogja meghatározni a következő öt évben településünk, közvetlen környezetünk sorsát. Most van megint lehetőségünk az életünket közvetlenül érintő döntésekbe beleszólni.

„Éppen ezért mindenkiben föl kell szítani a kedvet, hogy kivegye részét a közös kezdeményezésekből. Dicséret illeti meg azoknak a nemzeteknek eljárását, melyek körében a polgárok lehető legnagyobb része valódi szabadságban kiveszi részét a közügyekből” – áll a Gaudium et spes pápai enciklikában.

Mi se féljünk tehát kivenni részünket a közügyekből, melynek alapja a választásban való részvétel.

Járjunk azonban nyitott szemmel, mert nem hagyatkozhatunk kizárólag a jelöltek és a jelölő szervezetek ígéreteire. Vizsgáljuk meg, hogy tevékenységük során az elmúlt években figyelembe vették-e a keresztény értékeket, mint például a keresztény erkölcsöt, a közbeszéd tisztaságát, az élet tiszteletét, a teremtett világ védelmét, a családok és az egyházi iskolák támogatását.

Döntsünk tehát bölcsen, és olyan jelölteket támogassunk, akikre bátran rá merjük bízni jövőnket, akik keresztény értékrendünknek megfelelően kezelik majd településünk ügyeit.

Éljünk a közügyekben való részvétel lehetőségével, döntésünk meghozatalakor pedig kérjük imádságban az Isten útmutatását!

Budapest, 2019. október 1.

a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége elnöksége

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks