FELHÍVÁS: Hazádnak rendületlenül imával légy híve, most magyar!

Imamozgalom veszi kezdetét augusztus 20-án hazánkért, melyhez a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége is csatlakozott.

 

A mozgalom kezdeményezője Gál Péter, a zamárdi művelődési ház igazgatója, aki azt javasolta, hogy legyen Magyarország minden településén legalább egy ember, aki a jövő évi választásokig minden nap imádkozik azért, hogy az új parlament képviselői a Tízparancsolatot tisztelő és megtartó emberek legyenek. Számos ismert személy és közösség, köztük a KÉSZ is csatlakozott a kezdeményezéshez.

A felhívás teljes szövegét adjuk közre, melynek aláírói többek között Böjte Csaba ferences szerzetes, Csókay András idegsebész, Eperjes Károly színművész, Földi-Kovács Andrea újságíró, Surján László egykori népjóléti miniszter és Makláry Ákos, a KÉSZ elnöke:

Krisztusban Kedves Testvéreink!

Szeretettel kérjük, olvassátok el felhívásunkat, mérlegeljétek szívetekben, és ha részt vesztek e közös imavállalásban, vallásos felebarátjaitoknak adjátok tovább a hírét!

Történelmünk ura a Mindenható Isten. Életünk bármely eseménye előtt bátran kérhetjük a segítségét. Igaz ez a 2022. évi országgyűlési választásra is, csak megfelelő módon kell Gondviselőnkhöz fordulnunk, és alázattal, hiszen minden ember – azok is, akik másképpen gondolkodnak, más célokat tűznek maguk és nemzetünk elé –, mindnyájan az üdvösségre születtünk. Tekintsük a választást a megváltás üdvrendjében, és imával segítsük elő jó kimenetelét!

Imádkozzunk mindennap azért, hogy a parlamentbe olyan képviselők kerüljenek, akik a Tízparancsolat szellemében – annak minden pontját komolyan véve – igyekeznek végezni képviselői munkájukat! Szent István király napjától kezdve a választás vasárnapjáig zajlik ez a fohászsorozat, remélve, hogy minden településen legalább egy valaki részt vesz benne! Mit és mikor imádkozik, azt minden résztvevő szabadon, maga döntse el! Közös imánk ereje személyes napi jó cselekedetekkel, önmegtartóztatásokkal fokozható!

Mi, e felhívást közzé tevői, nem fogunk névsort gyűjteni. Aki imamozgalmunkban részt vesz, csak annyit tegyen meg, hogy csatlakozását telefonon (hívással vagy SMS-sel), illetve e-mailben jelzi települése vagy budapesti kerülete nevének megadásával, hogy láthatóvá tehessük: a Kárpát-medence mely településén él már imahadjáratunk. (Akinek a kapcsolatfelvételnek ez a módja nem megoldható, bizonyára kap segítséget rokontól, baráttól!)

Megváltónk biztat mindannyiunkat: „És bizony mondom nektek: ha a földön ketten egyetértésben kérnek valamit, bármi legyen is az, megkapják Atyámtól, aki a mennyben van.” (Mt 18,19–20).

Szeretettel várjuk a csatlakozókat!

A jelentkezők írjanak Gál Péternek a hazaertima(kukac)gmail.com címre, illetve telefonáljanak vagy küldjenek SMS-t a +36 30 332 5009 számra.

Budapest, 2021. augusztus 20-án, Szent István király ünnepén:

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks