Gyógyító találkozás

A beregszászi készesek Újfehértón ünnepelték államalapító Szent István király emlékünnepét.  A helyi KÉSZ tagjaival közösen imádkoztak a békéért, és kérték a Szűzanya közbenjárását nemzetünkért.

 

Nagy örömmel fogadta az újfehértói KÉSZ meghívását a Beregszászban működő Keresztény Értelmiségiek Szövetségének közössége. Az együtt töltött három nap eseményéről Gyermánné Szabó Katalin, az újfehértói elnök így számolt be:

„Minden segítséget megadtunk beregszászi barátainknak, hogy minél többen el tudjanak jönni hozzánk. Az első nap Szent Liturgián vettünk részt Máriapócson, nemzeti kegyhelyünkön, ahol imádkoztunk a békéért, és kértük a Szűzanya közbenjárását nemzetünkért. Újfehértón a Tóth Vendégház adott szállást a meghívottaknak, ahol baráti vacsorán köszöntöttük egymást, ismerkedtünk, beszélgettünk.

– Krisztusban szövetségben vagyunk egymással – fogalmazott a találkozón Bárdos István, a beregszászi KÉSZ alelnöke.

A szövetség erősítéséhez, az emelkedett hangulathoz az imádság és a közös éneklés is hozzájárult. A beregszászi Magdika elhozta magával a gitárját, amikor lehetősége volt rá pengette: és már kezdte is az egyházi énekeket és a magyar nótákat. Jól éreztük magunkat a családias légkörben.

Augusztus 20-án, reggel ünnepi szentmisével kezdődött a megemlékezés, melyet Juhász Imre plébános celebrált, végül az atyák megszentelt újkenyeret kínáltak a résztvevőknek.  A nap folyamán Lovas nemzet a magyar elnevezésű fogatokra ülve körbejártuk a várost vendégeinkkel. A tikkasztó hőségben különösen jól esett Hosszú József polgármester úr meghívása fagylaltozásra. Délután a tarcali Áldó Krisztus-szobornál imádkoztunk egymásért, énekeltük a Béke Fejedelme kezdetű népéneket. Az esti borkóstolón természetesen nem hiányzott a jókedv sem.

A vasárnapi szentmisét követően köszöntünk el egymástól, és ígéretet tettünk, hogy hamarosan mi is ellátogatunk Beregszászba. A közös ünneplés, az együttlét feledtette a problémákat, a nehézségeket. Megállapítottuk, hogy elsősorban személyes találkozásokkal tudjuk egymást erősíteni, az ilyen szeretetben megélt alkalmak jelentenek valódi gyógyírt a sebekre.

Istennek legyen hála!”

2022-08-23

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks