Gyógypedagógus és radiológus főorvos az idei Sursum Corda-díjas

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége által alapított és Békés Város Önkormányzata által is támogatott Sursum Corda-díjat az egészségügyi és szociális területen dolgozók legjobbjainak adják át évről évre.

 

Eddig harminc személy vehette a kezébe és idén újabb két személyt ismertek el vele. A díjakat tizenkettedik alkalommal április 23-án a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban adták át egy irodalmi zenés műsorral színesített, vidám hangulatú ünnepség keretében.

Az egyik díjazott Priskinné Sápi Tünde, aki már közel negyven esztendeje dolgozik gyógypedagógusként Tarhoson és Békésen, jelenleg a mostani nevén Dr. Illyés Sándor Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium nagy megbecsültségnek örvendő gyógypedagógusa. Népszerűségére jellemző, hogy a díjátadón felállva tapsolták meg nagy számban megjelent kolléganői. Méltatását Varga Imre egyetemi docens olvasta fel, meleg szavakkal méltatva Priskinné Sápi Tünde hivatástudatát, következetességét, emberbaráti szeretetét.

A másik díjazottat Pálmai Tamás háziorvos, a KÉSZ elnökségének tagja, a díjátadó házigazdája méltatta. Farkas Éva radiológus főorvos asszony 1985 óta dolgozik szakvizsgázott orvosként Békés megyében, évtizedek óta a Békési Rendelőintézet radiológusa, jelenleg részmunkaidőben látja el azt a feladatot. Farkas Évát a méltóság, a tiszta szakmaiság, a korrekt kollegialitás, az alázattal végzett orvoslás, az igazi emberség megtestesítőjeként ismerték el.

A Sursum Corda-díj Zajácz Tamás bőrképe, melyet Izsó Gábor polgármester adott át a két díjazottnak.

Az ünnepi műsorban Juhász Kitti énekes, Kálmán Enikő és Gyucha György versmondó, továbbá a békési alapfokú művészeti iskola szaxofon kvintettje lépett fel, Demjén Gábor zenepedagógus vezetésével.

forrás: bekesmatrix.hu
fotó: Ga-Pix

2019-04-24

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks