Gyors segítség

Alig csendesültek el a 15. békési KÉSZ-bál visszhangjai, a helyi csoport máris beszámolhat a sikeres rendezvény jótékonysági „következményeiről”

 

A békési KÉSZ-csoport idén tizenötödik alkalommal rendezte meg farsangi időszakban jótékonysági bálját. A bál bevételének köszönhetően február első hetében 100 ezer forint gyorssegélyt adtak át egy békési családnak, akinek leégett pár héttel ezelőtt a háza. Segítséget nyújtottak Gyurka Valentin csángó magyar hagyományőrzőnek Külsőrekecsinben, ahol a tűz martalékává lett a család háza. Az átutalt 100 ezer forinttal járultak hozzá a ház újjáépítéséhez. A békési csoport a jótékony bálozók jóvoltából továbbra is finanszírozni tudja egy csángó gyermek magyarra taníttatását.

Jutott segítség a mezőberényi autóbalesetet szenvedett focistalánynak is, aki még melltől lefele nem érzi testét, de a napokban moccant meg lábujja, tehát van remény felépülésére.

Egy békési árván maradt testvérpár három éven keresztül – amíg a kisebbik is tanul – kap havi rendszerességgel 20 ezer forintos támogatást.

A rászoruló lakosság tüzelővel való ellátása is folytatódott, míg a „bugyelláris” bírta: a tél kezdete óta mintegy 350 000 forint értékben. Kis tartalékot is képzett a csapat, mert hosszú még az esztendő és messze még a következő bál. 

A háromszéki Komandón leégett a magyar iskola azon szárnya, amelyben a könyvtár működött. A békési KÉSZ-csoport kéri, akinek módjában áll, adományozzon magyar nyelvű könyveket a kommandói intézmény magyar kisdiákjainak megsegítésére, melyek kiszállításáról a csoport gondoskodik. A könyvek – magyar szépirodalmi, világirodalmi, történelmi és mesekönyvek – 2017. március 15-ig adhatóak le a békési Játékkuckóban (5630 Békés, Széchenyi tér 1.) nyitva tartási időben Juhos Balázsnénál.

Pálmai Tamás, a békési KÉSZ és az országos elnökség tagja

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks