Gyors segítség, célzott támogatás

300 ezer forint támogatásban részesült a Szent Panteleimon Karitász szeretetkonyhái működtetésére a SegítőKÉSZ-akciónak köszönhetően.

 

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége SegítőKÉSZ címmel adománygyűjtést kezdeményezett olyan kárpátaljai egyházi és civil szervezetek támogatására, amelyek a helyi rászorulók és háborús menekültek ellátásában vesznek részt. Az elhúzódó orosz–ukrán háború miatt az érintett területeken nagy szükség van a segítségünkre és a támogatásunkra, mert a menekültek ellátása folyamatosan sok munkát és forrást igényel: drága a gyógyszer, az élelmiszer, nehezen lehet üzemanyaghoz jutni, az idősek pedig sok helyen egyedül maradtak és komoly anyagi nehézségekkel küzdenek.

Most célba ér az első pénzbeli segítség a nagylelkű adományozók felajánlásaiból, amely a Szent Panteleimon Karitász Görögkatolikus Jótékonysági Szervezet karitatív munkáját támogatja, így számos rászoruló jut meleg ételhez hetente több alkalommal.

– A Szent Panteleimon Karitász nagy figyelmet és erőforrást fordít a háború kezdete óta a helyben maradt rászorulók és a Kárpátaljára érkező belső menekültek megsegítésére. A Beregszászi Magyar Görögkatolikus Esperesi Kerület intézményei szinte elsőként fogadták be a menekülteket, illetve a helyi görögkatolikus hívek is kitárták otthonaik ajtaját a harcok és a bombázások elől Kárpátaljára érkezők számára. Karitászunk az intézményekben elhelyezett és a családoknál élő menekültek ellátásában is aktív szerepet vállal. Ugyanakkor kiemelt feladatunknak tekintjük a helyben maradt rászorulók rendszeres támogatását – tájékoztatta munkájukról a KÉSZ-t Szkoropádszky Péter parókus, a jótékonysági szervezet elnöke.

– Rövid időn belül öt szeretetkonyha kialakítását szerveztük meg: Sislócon, Barkaszón, Salánkon, Batárban és Csepén. Ezen kívül még kettő beindítása van folyamatban, az egyik Tiszaújhelyen, a másik Tiszacsomán. A működő konyháink közel kétszáz helyi rászoruló és belső menekült számára biztosítanak meleg ételt. Az idő rövidsége és a források hiánya miatt eddig a helyiségek felújítására nem volt lehetőség. Most a KÉSZ adományozóinak köszönhetően erre is sor kerülhet. Hálásan köszönjük a támogatást rászoruló testvéreink nevében – fogalmazott Péter atya, amikor értesült a 300 ezer forintos adományról.

Továbbra is nagy szükség van az összefogásra Kárpátalján. Ezért kérjük, aki teheti, csatlakozzon Segítő-KÉSZ-akciónkhoz, és támogassa adományával a háborús menekülteket és rászorulókat ellátó kárpátaljai szervezetek tevékenységét.  

Adománygyűjtő bankszámlaszám: 10702019-19719548-51300009
Számlatulajdonos: Keresztény Értelmiségiek Szövetsége
Közlemény: adomány Kárpátaljának

2022-08-31

SJ
képek forrása: Szent Panteleimon Karitász Facebook-oldala

Köszönjük az eddigi felajánlásokat!
Az adománygyűjtésről bővebb információ IDE KATTINTVA olvasható.

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks