Ima és gyertyás felvonulás a világ üldözött keresztényeiért

A séta a Deák Ferenc téri templom  elé ér„Gyújts egy gyertyát! – Séta a keresztény üldözöttekért” felhívással a világ üldözött keresztényeiért közös figyelemfelhívó rendezvényt tartott három civil szervezet.

 

„Gyújts egy gyertyát! – Séta a keresztény üldözöttekért” felhívással a világ üldözött keresztényeiért közös figyelemfelhívó rendezvényt tartott június 16-án, kedden a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület és a Professzorok Batthyány Köre.

A református, evangélikus és katolikus felekezetek által életre hívott séta a Kálvin tértől indult, majd a Deák Ferenc tér érintésével a Szent István-bazilika előtt ért véget. A menetben részt vevők gyertyát gyújtottak, és minden állomásnál egy imát mondtak el a vallásuk miatt üldözött keresztényekért.

Az eseményen részt vett Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnöke és Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára.

Az eseményről Michael A. Amen videót készített, melyet itt tekinthetnek meg:

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks