Jótékonysági hangverseny az idősekért

A KÉSZ győri csoportja és a Győri Filharmonikus Zenekar jótékonysági hangversenyt szervezett a Szent Angéla Katolikus Otthon és az Evangélikus Szeretetház javára.

 

A hangversenyen a világhírű karmesterre, a győri születésű Richter Jánosra emlékeztek megidézve az általa első alkalommal vezényelt Brahms-műveket. Az előadás házigazdájaként a Magyar Állami Operaház főigazgatója, Ókovács Szilveszter  mutatta be Richter János életútját. Az est fővédnöke Veres András győri megyéspüspök volt.

A korábbi évekhez hasonlóan a karácsonyra való készületet, a várakozás fontosságát hangsúlyozandó osztotta meg adventi gondolatait a hallgatósággal Szemerei János evangélikus püspök. Megtisztelte az előadást Pápai Lajos püspök úr, aki egyben a győri KÉSZ tagja is és Makláry Ákos atya, a KÉSZ új elnöke. A sok év távlatában bátran elmondható, hogy a KÉSZ hangversenynek rangja van a győri városi programok sorában, így a zeneszeretők mellett a városi képviselők is támogatólag vettek részt a rendezvényen.

Karácsony közeledtével a jászolra, a szalmára, az állatokra, a pásztorokra tekintve megértjük Isten szeretetét, irgalmát. Az irgalmasság éve ugyan az elmúlt hetekben lezárult, de az irgalom az emberi szív egyik legnagyobb cselekedeteként nem zárulhat le sosem. Az irgalmasság ajándékait sorba véve jutott arra az elhatározásra a KÉSZ győri csoportja, hogy az időseket, az elesetteket támogassa a hangversenyből befolyó összegből.

Szent II. János Pál pápa 1999-ben az öregekhez írt levelében így fogalmazott: „Mindazonáltal vannak helyzetek, amikor a körülmények azt javallják, hogy az öreg ember „öregotthonba” kerüljön, vagy elkerülhetetlenné válik, hogy a társadalom más tagjai szakszerű ápolásban részesítsék. Ezért az ilyen házak dicséretes intézmények, s a tapasztalat azt mutatja, hogy ha nemcsak a szervezeti hatékonyság kritériumainak felelnek meg, hanem szeretetteljes gondoskodást is nyújtanak, szolgálatuk nagyon értékes lehet.”

A jótékony adakozóknak és a fellépő művészeknek köszönhetően a Szent Angéla Katolikus Otthon és az Evangélikus Szeretetház tárgyi feltételeinek javítását sikerült előmozdítani. A támogatásból részesülő két intézmény dolgozói hivatásként végzett munkájuk során nem felejtik, hogy a rájuk bízottak testi és mentális állapotuktól, szociális helyzetüktől függetlenül többek, mint egy ápolt rászoruló, ők Isten képmásai. 

Ottófi Rudolfné
a győri KÉSZ-csoport elnöke

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks