KÁMME Alapítvány

Bemutatkozás

A Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért (KÁMME) Alapítványt 2017-ben hozta létre a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) azzal a céllal, hogy a két szervezet szorosan együttműködve, azonos értékek mentén szerteágazó evangelizációs tevékenységet végezhessen a Kárpát-medencei magyarság körében.

Az alapítvány központi feladatának tekinti a Kárpát-medence keresztény/keresztyén értékeinek megőrzését, bemutatását, a magyar nemzeti egység elősegítését, a társadalmi és kulturális szerepvállalás révén az értékmentő és értékteremtő feladatellátást.

A KÁMME alapító okirata.


Szervezeti adatok

az alapítvány kuratóriumi tagjai:

székhelye: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.
adószáma: 18945236-1-41
elérhetősége: +36/1/328 0165; kamme.alapitvany[kukac]gmail.com


Aktuális projektek

Jelenleg a KÁMME két projekt megvalósításán dolgozik, melyet a Magyar Kormány és a Bethlen Gábor Alapkezelő támogat. Mindkét projekt célja, hogy elősegítse a határon túli magyarság szülőföldön való egyéni és közösségi boldogulását, anyagi és szellemi gyarapodását, nyelvének és kultúrájának megőrzését, fejlesztését, valamint az anyaországgal való és egymás közötti sokoldalú kapcsolatának fenntartását.
A projektek megvalósítása 2020. május 31-ével zárul.

1. projekt: Kárpát-medencei keresztény értelmiségiek együttműködése

A projekt során azonosítjuk és rendszerezzük a Kárpát-medencei magyar keresztény értelmiségi szervezeteket, új partnerek keresésével, együttműködési stratégiák kialakításával, előadások, konferenciák szervezésével kívánjuk előmozdítani a helyi közösségek fejlődését, az egymás közti kapcsolatok szorosabbá fűzését. Feltérképezzük és népszerűsítjük a Kárpát-medence határon túli vallási turizmus célpontjait és a környező plébániák adatait. Támogatjuk továbbá partnereink helyi programjainak megvalósítását, valamint az anyaországi és a határon túli közösségek egymás közötti kapcsolatának erősítését.

2. projekt: Kárpát-medencei keresztény alkotóművészet támogatása

Neves művészekből álló szakmai kuratórium vezetésével és iránymutatásával áttekintjük a Kárpát-medencei keresztény alkotóművészet helyzetét. Alkotótábort szervezünk határon túli művészek számára, és az itt elkészült művekből kiállítást szervezünk. Kárpát-medencei fotópályázatot hirdetünk egyfelől a csíksomlyói búcsúhoz és pápalátogatáshoz kapcsolódóan, másfelől a Kárpát-medencei magyar keresztény értékek dokumentálása céljából. Szimbolikus jelentőségű a Kárpát-medence keresztény hagyományaira emlékeztető, útmenti keresztekhez kapcsolódó projektünk, melynek keretében a határon túli területeken felújítunk néhány „bádogkrisztust”.

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks