Kárpát-medencei népénekgyűjtemény

Megjelent a KÉSZ gondozásában az öt régió – Felvidék, Kárpátalja, Erdély, Délvidék, Anyaország – egyházi imádságainak tára.

 

A KÉSZ fennállásának több mint negyedszázada óta központi feladatának érzi a magyar nemzet egységének a szolgálatát. Ez lehetségessé vált akkor, amikor Kárpát-medence-szerte rátalált társszervezeteire. Közös programjaink között kiemelkedő jelentőségű az a kétkötetesre tervezett énekgyűjtemény, amely szolgálni hivatott a különböző nemzedékek közösségi, zenei igényét.

A jelen első kötet népénektár, amely egyházi imádságainkat tartalmazza. Az öt régióban (Felvidék, Kárpátalja, Erdély, Délvidék, Anyaország) társszervezeteink közreműködésével gyűjtöttük össze a meglévő zenei anyag színe-javát. A majdani második kötet az öt régió népdalaiból nyújt majd gazdag válogatást. A keresztény értelmiség így mutat példát és utat nemzeti kultúránk ápolására, nemcsak elméleti tudásával, hanem azzal is, ahogyan együtt imádkozik és vigad.

A kötet megjelenését támogatta: Bethlen Gábor Alap, Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Nemzeti Együttműködési Alap. 

Kiadó: Keresztény Értelmiségiek Szövetsége
Kiadás helye: Budapest
Kiadás ideje: 2015
Oldalszám: 352

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks