Kitüntették az 1944-45-ös délvidéki tragédia tényfeltáró újságíróját

Matuska MártonÚjabb hét kitüntetettnek ítélték oda a Magyar Örökség-díjat. A Magyar Örökség és Európa Egyesület elismeréseit június 21-én adták át a Pesti Vigadóban.

 

A Magyar Örökség-díjat azok kaphatják meg, akik tevékenységükkel hozzájárultak a magyar kultúra, gazdaság, sport, tudomány, azaz a magyar társadalom erkölcsi, szellemi felemeléséhez. A Magyar Örökség-díjban részesült Matuska Márton délvidéki tényfeltáró munkásságáról laudációjában Osztie Zoltán, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége elnöke így szólt: „Matuska Márton célja a délvidéki tragédia föltárásával kapcsolatban nem pusztán az emlékezés, az emlékeztetés. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége által megismert hiteles személye arra tanít minket, hogy keresztényként feladatunk a kiengesztelődés, a megbocsátás azoknak, akik gyűlöletből és kapzsiságból ezeket a rémtetteket elkövették”. A laudáció teljes szövege a csatolmányban olvasható.

Elismerésben részesült Faragó Laura előadóművészete, a Hamerli család pécsi kesztyűje, valamint Jónyer István sportteljesítménye. Díjat kapottGazda József művészeti, szociográfiai és közírói életműve, Popovics Bélakultúrtörténeti munkássága. Losonczi Áron a fényáteresztő beton szabadalmának megvédéséért folytatott küzdelméért kapta a kitüntetést.

Forrás: MTI

Dr. Osztie Zoltán laudációja Matuska Mártonról itt tölthető le.

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks