Közbenjárás Magyarországért

Az Őrtüzek Imádság Háza 12 hetes ökumenikus imamozgalmat hirdetett az országgyűlési választásokig, melyhez a KÉSZ is csatlakozott. Március 6-tól, két héten keresztül a fiatalokért mondunk közbenjáró imát, akik Magyarország jövőjének alapjai, zálogai és örökösei.

 

A szervezők a kezdeményezésről ekképpen vallottak: „Sokan sokféleképpen gondolkodunk a mai magyar és európai helyzetről. Különböző véleményünk van arról, hogy mi lenne az ideális megoldás, mit kellene tennünk, mit remélünk a magyarság jövőjével kapcsolatban. Keresztényként egy valamiben azonban egyet kell gondolunk: imádkoznunk kell az országunkért, népünkért, mert égető szükségünk van arra, hogy az Úr akarata valósuljon meg közöttünk, amint a mennyben, úgy a földön is! Imában kérjük együtt Istent, hogy valósuljon meg szeretetterve Magyarországon, keressük egyedül az Ő országát és igazságát, mert csakis az jelenti számunkra az életet! Szellemi-lelki harc dúl, ezért legyünk őrálló imaharcosok, akik készítik az Úr útját, hogy a szellemi légtér tisztuljon és Isten cselekedjen. A politikusoknak, a vezetőknek hatalmat adott ebben a világban, ezért jó és fontos kérni, hogy valóban Isten szerint éljenek ezzel a hatalommal.”

A 12 héten keresztül tartó, az április 3-i országgyűlési választásokkal záruló imamozgalomhoz továbbra is lehet csatlakozni. A résztvevők kéthetente új területet imádkoznak át Magyarországért és a magyar nemzetért. A témákat ismert egyházi vezetők és közéleti személyiségek gondolatai vezetik fel.

Az imádkozás hat területe, amelyek kéthetente követik egymást:

Elsőként január 9-től 22-ig a magyarországi egyházakért, a keresztényekért, a keresztények egységéért, az egyházi vezetőkért imádkoztunk. A kezdő témában Varga László kaposvári megyéspüspök gondolatait hallhattuk.

Ezt követően január 23-tól február 5-ig a politikusokért és a világi vezetőkért történt a közös fohász. Ebben a témában Szeverényi János evangélikus missziói lelkész osztotta meg gondolatait.

A harmadik imafelajánlást február 6-tól 19-ig a tömegtájékoztatásért és közbeszédért végeztük Lackfi János költő, író, műfordító buzdító szavaival megerősítve.

Ezután február 20-tól március 5-ig a családokért, mint legkisebb közösségekért, emberi kapcsolatokért ajánlottuk fel imáinkat. A családokért való fohászt Pataky Albert, a Magyar Pünkösdi Egyház elnöke vezetette.

Március 6-tól 19-ig a fiatalokért mondunk közbenjáró imát, akik Magyarország jövőjének alapjai, zálogai és örökösei.

Az utolsó két hétben március 20-tól április 3-ig Magyarország megtéréséért, az ébredésért imádkozik majd a közösség.  

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége buzdít minden hívőt és jóérzésű embert, hogy imádkozzunk együtt Magyarországért, a magyar nemzetért!

A további részletek IDE KATTINTVA találhatók.

2022-03-04

Lonkay Márta

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks