Küldöttgyűlés Százhalombattán

Százhalombattán tartotta országos küldöttgyűlését a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége április 11–13-án.

 

Küldöttgyűlés SzázhalombattánA Hotel Trainingbe összesen hetven küldött érkezett, köztük hét százhalombattai és négyen a vajdasági Keresztény Értelmiségi Körből. A város nevében Pátkai Zsolt alpolgármester, a KÉSZ országos vezetése részéről Dr. Osztie Zoltánelnök köszöntötte a vendégeket. A megnyitó keretében a Szent István templom felnőtt és gyermek kórusa közreműködésével rövid kulturális műsorral emlékeztek meg a költészet napjáról. A KÉSZ tagjai – köztük írók, orvosok, tanárok – alkalmanként beszámolnak saját szakterületük aktualitásairól, érdekességeiről. Tóth Ernőmérnök, a százhalombattai szervezet elnöke És lőn világosság – energia a 21. században címmel tartott előadást, amit részben a helyszín, részben az ukrajnai helyzet indokolt.

Másnap Farkas István (Lupusz atya) a minőségi hitoktatásról, a követelményekről, a hitoktatókról és képzésükről tartott tájékoztatást. Az alapszabályban előírt programpontok – beszámolók és tervezetek ismertetése – után a vendégek meglátogatták a város templomait, valamint a Régészeti Parkot, ami nagy sikert aratott a körükben, akik közül többen nem is tudtak létezéséről. A színvonalas vendéglátásban az önkormányzat is segítette a helyi szervezetet.

A találkozó keretében nyílt meg a Keskenyúton Alapítvány vándorkiállítása, a Délvidéki magyar golgota 1944–1945, aminek tablói az egykori mészárlás történeteit, hátterét mutatják be. A tárlat április 14. és 21. között a Szent István templomban látható.

forrás: www.hirtukor.hu

A programot a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány támogatta.

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks