Lármafa Székelyderzsen

A győri KÉSZ csatlakozott a Kereszténydemokrata Néppárt győri szervezete felhívására Székelyföld autonómiájáért szervezett őrtűzgyújtáshoz, a székelyek autonómiatörekvéseinek támogatásához.

 

A Székelyderzsen gyújtott őrtűzhöz a falu lakokosságán kívül Korondról és a környező településekről is érkeztek. A település népviseletébe öltözött általános iskolás gyermekek szívhez szóló versei után a polgármester felolvasta a Székely Nemzeti Tanács 16 pontból álló kiáltványát, melynek lényege az volt, hogy Székelyföld létezik, és élni akar az önrendelkezés jogával. Csodálatos látvány volt, ahogy a környező dombokon felgyulladó lármafák ugyanazt kívánva jelezték az együttérzést, az együtt akarást.

Négynapos utunk második napján jutott még idő a környező vidéken egy kisebb kirándulásra. Ellátogattunk Korondra, de az egyik legmagasztosabb élmény a Madarasi-Hargita „megmászása” volt. Traktorral vittek fel minket a pihenőig, onnan egy elég meredek, csúszós út vezetett az 1801 m magas tetőre. Az idő csodálatos volt, felérve szinte a mennyben éreztük magunkat. A felhők felett jártunk, azonnal beugrott Molnár Ferenc fehér felhő című drámája, melynek második fejezetét hasonló helyszínen tudtuk elképzelni.

A Zetelakán kapott szálláson minden résztvevő ismételten megérezte azt a szeretetet, amit csak itt Székelyföldön, a székelyek tudnak adni. Utazásunk célja azt volt, hogy csekély létszámunkkal kiegészítsük az ottani lakosságot, hozzájáruljunk a székelyek vágyának teljesüléséhez.

Dr. Ottófi Rudolfné
a KÉSZ győri csoportjának elnöke

fotó: Pergel Elza 

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks