Legyünk döntésKÉSZek!

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének felhívása az áprilisi országgyűlési választás és az országos népszavazás előtt.

 

„Mindenkiben fel kell szítani a kedvet, hogy kivegye a részét a kezdeményezésekből!” (Gaudium et spes, 31.)

Április 3-án ismét urnához járul az ország. Döntést hozunk az elkövetkező évek kormányzati irányáról, és a gyermekeink egészséges fejlődését meghatározó kérdésekről is. Ezért a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége minden magyar állampolgárt buzdít az országgyűlési választáson és az országos népszavazáson való aktív részvételre.

Ahogyan a mindennapokban arra törekszünk, hogy Krisztus-követő életet éljünk, úgy a mostani döntésünk során is a keresztény szó valódi jelentése legyen számunkra az iránytű. Olyan listát és jelöltet támogassunk, akik elkötelezetten szolgálják a közjót és a közösséget, hitelesen megélve a kereszténységet. Akik kiállnak az élet védelme, a házasság és a család szentsége, az apa és az anya jogai, valamint a gyermekvállalás megbecsülése mellett; akik megőrizve adják tovább a magyar kultúra és történelem értékeit, partnernek tekintik az egyházakat, nyitott szívvel fordulnak a határainkon túl élő nemzettestvérek felé, és a globalizáció korában is a nemzet erősödésével képzelik el az ország jövőjét.

Olyan jelöltek mellett álljunk ki, akik politikájukban az Európai Unió közösségi szintjén is a kereszténységből sarjadó szabadságjogok védelmét, az emberi méltóságot és a hatékony nemzeti érdekképviseletet állítják előtérbe.

A választás mindig a teljesítményről is szól. Mérjük fel az eredményeket: közintézményeink, kórházaink, templomaink, sportlétesítményeink megújulását, a közösségi tereink és kulturális életünk gazdagodását.

Napjaink háborús válságában mérlegeljük felelősséggel, hogy kik azok a szereplők, akik az ország stabilitását és békéjét garantálhatják.

Mindannyian felelősek vagyunk jövőnkért, ezért szavazzunk olyan listára és jelöltre, akikre bátran rá merjük bízni országunk sorsát! „Az összes Krisztus-hívő érezze át, hogy külön hivatása van a politikai közösségben!” (Gaudium et spes, 75.).

Éljünk a részvétel lehetőségével, mérlegeljünk felelősségteljesen, és legyünk döntésKÉSZek! Mindehhez kérjük imádságban Isten útmutatását!

Budapest, 2022. március 29.

a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöksége

***

Azbej Tristan államtitkár, Böjte Csaba szerzetes és Papp László polgármester gondolatai a bizonytalan szavazókhoz (A felvétel a Dönt és KÉSZ c. kerekasztal-beszélgetésen készült Debrecenben, 2022. március 11-én):

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks