Létezik-e világnézeti semlegesség?

Kevesen tudják, hogy az Európai Unió zászlajában látható 12 csillag a keresztény Európára utal. Mária koronájának 12 csillaga, az unió gyökerének, az Ó- és Újszövetségnek a szimbóluma – hívta fel a figyelmet Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár a KÉSZ Hegyvidék csoportjának rendezvényén.

 

A magyar emberek többsége valamilyen felekezethez tartozik, és túlnyomó többsége hisz is valamiben, ennek ellenére a liberálisok világnézeti semlegességet erőltettek az országra. Nem támogatták az egyházi iskolákat, mondván, ott nem lehet a világnézeti semlegességet biztosítani. De létezik-e egyáltalán világnézeti semlegesség? – tette fel a kérdést az államtitkár, amikor az ateizmus, a liberalizmus, a szocializmus, a kommunizmus ugyanúgy egyfajta világnézet. Ráadásul némelyikük több százezer áldozatot követelt. A különféle izmusokat demokratikusnak, humanistának állítják be, holott nem azok. Még a humanizmussal átitatott francia forradalom is bűnben fogant, üldözte a keresztény egyházakat, és óriási pusztítást okozott.

Az államtitkár az elmúlt időszakban több közel-keleti egyházi és állami vezetővel találkozott, akik kivétel nélkül azt hangoztatták, hogy a „nyugatiak” ne csábítsák Európába a fiaikat. Mindenkinek a saját nemzetét kell erősítenie, a helyben maradást kell szorgalmaznia – hangsúlyozták. A Hungary Helps program pontosan ezt a célt szolgálja. Ha Magyarország példáját sok ország követné, számos problémát meg tudnánk oldani – derült ki az államtitkár előadásából.

Soltész Miklós elmondta, hogy míg a rendszerváltás előtt mindössze 3500 gyerek járhatott egyházi iskolába Magyarországon, addig ez a szám ma már meghaladja a 210 ezret. 40%-kal nőtt a házasságkötések száma, köszönhetően a kormány családbarát szemléletének és intézkedéseinek, : a CSOK-nak, a családi adókedvezménynek és persze az egyházi közösségek, egyházi iskolák szemléletformáló, lélek- és közösségépítő szolgálatának. Örvendetes, hogy 20%-kal kevesebb válást regisztráltak. Az elmúlt években a termékenységi ráta is növekedett 1,23-ról 1,49-re, amire 25 éve nem volt példa.

Az államtitkár kifejtette, hogy még ma is a keresztény emlékhelyek a legvonzóbb turisztikai látványosságok a világon, és az ateisták is Istenhez fohászkodnak, ha bajba jutnak. Mindez annak köszönhető, hogy a kereszténység kétezer éves biztos alapokon nyugszik. De azt is tudomásul kell venni, hogy az elpusztíthatatlannak vélt kontinens etnikai összetétele megváltozott. Németországban a 80 milliós lakosság 20%-a nem európai eredetű. Ez azért veszélyes, mert a beilleszkedési zavarok, kilátástalanság miatt a negyedik generációból egyre többen csatlakoznak az iszlám szélsőséges, fanatikus irányzataihoz, ami beláthatatlan következményekkel járhat.

Aszódi Katalin, a Hegyvidék csoport elnöke a rendezvényen elmondta, hogy az idén májusban alakult csoport azonosul a KÉSZ Alapszabályának preambulumában olvasható kettős misszióval: célja visszaadni a keresztény értelmiségiek önbecsülését, és keresztény megoldási javaslatokat nyújtani az élet minden területén megjelenő kihívásokra.

Nem azért üldöznek minket, mert keresztények vagyunk, hanem azért, mert keresztény módon akarunk élni és gondolkodni – hangsúlyozta az elnök, majd kifejtette: azért alakították meg a XII. kerületi csoportot, mert hisznek abban, hogy az alulról jövő, nemzeti, keresztény kezdeményezések kiterjedt szövetet alkotva erősíthetik hazánkat.

A szeptember 6-i est egy rendezvénysorozat első állomása volt. A havi gyakorisággal megtartott összejövetelekre a jövőben ismert és elismert politikusokat, közéleti személyiségeket hívnak meg közös gondolkodásra.

A KÉSZ Hegyvidék csoportjának következő rendezvénye október 2-án, hétfőn 18 órakor lesz a MOM Kulturális Központban, ahol Bakondi György miniszterelnöki belbiztonsági főtanácsadó Meddig véd a kerítés? címmel tart előadást.

KÉSZ Budapest Hegyvidék csoport

A Hegyvidék Televízió híradójában elhangzott interjú Soltész Miklós államtitkárral itt tekinthető meg (4:15 percnél):

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks