Már a tizenhatodik

Békésen, a városi sportcsarnokban került megrendezésre a helyi KÉSZ-csoport jótékonysági bálja, melynek bevételéből számos nemes ügy és rászoruló kaphat támogatást.

 

Szinte hihetetlen, de valóban közelebb van a békési KÉSZ-bálok sora a húszhoz, mint a tízhez. Ez azonban nem látszott meg az idei rendezvényen, nem kopott meg az est fénye. Sőt, egyre inkább a jó értelemben vett rutin látszott rajta, mely jelen esetben a hozzáértést, az odafigyelést és a vendégszeretetet takarta. Voltak régi arcok, olyanok is, akik minden eddigi bálon ott voltak, és voltak újak is, de mindannyiukat ugyanaz a diszkrét odafigyelés és kedvesség vette körül a rendezők részéről.

A közel háromszáz résztvevő mondhatni maradéktalanul jól érezhette magát. Erről gondoskodott a szép terem, a Szeljákék ízléses asztaldíszei, a bohókás címkéjű helyi „nyakolaj”, egy lelkes KÉSZ-es édesanya lekváros papucsai, a nemes balatoni, villányi és ménesi borok, a szinte szünet nélkül játszó, megújult Tonic zenekar, az ismét frenetikus produkciót bemutató Belencéres Néptáncegyüttes (tyukodi táncokat adtak elő Csipei Judit és Földesi Márton koreográfiájával). Hozzájárultak az est sikeréhez a Békéscsabai Jókai Színház művészei: Gábor Anita és Gulyás Attila, akik fülbemászó operettslágereket és közismert könnyűzenei dalokat adtak elő.

Öröm volt nézni a jóarcú, hoszteszkedő békési fiatalokat, a figyelmes pincéreket, és kóstolni a finomabbnál-finomabb étkeket. Az árverés két érdekessége volt a Mahovics Tamás által felajánlott, 1899-es részvény (amit a Békési Takarékpénztár Részvény-Társaság adott ki) és a Józsa-Pribojszki páros által felajánlott első, amerikai kiadású Wass Albert által dedikált könyv.

A tánc nem akart abbamaradni, a parketten lévők folyamatosan követelték a következő számot, míg végül – egy maratoni menet után – az énekes hölgy nevetve kérte, hogy engedjék meg, legalább egy pohár vizet igyon másfél óra éneklés után.

Igaza lett tehát a fővédnök Latorcai Jánosnak, a Magyar Országgyűlés alelnökének, aki rövid, frappáns és politikamentes megnyitója után megállapította, hogy ez egy komoly rendezvény, és azt jósolta: „Ebből nagyon jó mulatság lesz!”. Ezt mondták a távozók is, és sokan már be is jelentkeztek a jövő évi bálra. A KÉSZ-es szervezők is elégedettek lehettek, hiszen biztosítottnak látszik idei támogatottjaik anyagi háttere. A zsibói református gyülekezet képviselői már vihették is magukkal a gyorssegélyt, melyre a létéért küzdő ottani magyarságnak nagy szüksége van. A kolozsvári és a válaszúti vendégek „csak” a békésiek barátságát vitték. Nagyon elégedetten. De jut majd helyben is segítség tanulni vágyó fiataloknak és gyógyulni akaró kisgyereknek is.

Jó és sikeres volt tehát az idei bál, s bár kemény munka mindenkori létrehozása, szervezők és vendégek együtt mondták: jövőre, veletek, ugyanitt!

Pálmai Tamás
békési KÉSZ és az országos elnökség tagja

A rendezvényen készült videó itt elérhető.

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks