Megalakulásának 25 éves jubileumát ünnepelte a KÉSZ soproni csoportja

A KÉSZ soproni csoportja alapításának 25. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségén Osztie Zoltán, a KÉSZ országos elnöke tartott előadást Az idők jelei címmel a soproni Szent Orsolya gimnázium dísztermében. Az eseményen részt vett Fodor Tamás polgármester is.

 

Brummer Krisztián, a soproni csoport elnöke köszöntötte az est résztvevőit. Kiemelte: 25 év hosszú idő, és visszatekintve az elmúlt negyedévszázadra az érdeklődők sok-sok emlékezetes, témájában rendkívül sokszínű, színvonalas előadásnak és eseménynek lehettek szem- és fültanúi. Ezek az esték mindig igazodtak a társadalom aktuális kérdéseihez, és a keresztény értékrend alapján megfelelő alternatívákkal látta el az előadások iránt érdeklődőket. Brummer Krisztián hangsúlyozta: a keresztény értékek eddig is útmutatóul szolgáltak a mindennapokban és ez után is az kell, hogy maradjanak, nemcsak városi vagy országos, hanem európai szinten is. Éppen ezért örömmel tölt el, hogy Sopronban, a hűség és a szabadság városában immáron negyedévszázados múltra tekinthetünk vissza – zárta gondolatait a KÉSZ-csoport elnöke.

A rendezvény irodalmi-zenés műsorral folytatódott. Előbb Ács Tamás színművész szavalta el Ady Endre: Intés az őrzőkhöz, valamint Wass Albert: Miatyánk című versét, ezt követően pedig Assisi Szent Ferenc madárprédikációját hallgathatták meg a vendégek Kuzsner Péter orgonaművész előadásában.

Az ünnepséget Osztie Zoltán Az Idők jelei címet viselő előadása zárta, melyben kifejtette, hogy értelmiségi az, aki ért, vagyis aki felismeri az idők jeleit. Milyen válaszokat ad a KÉSZ ezekre a jelekre? Keresztény válaszokat kell adni. A hazugsággal szemben az igazság és Krisztus személyes képviseletét kell ellátni. A keresztény értelmiségiek missziója az írástudók felelőssége, az igazság képviselete, és Jézus megváltói művének továbbvitele – mondta.

fotó: Németh Péter

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks