Megemlékezés Németh Anikóról

2018. május 31-én, életének 55. életévében elhunyt dr. Németh Anikó, a Budapest-Erzsébetvárosi KÉSZ-csoport elnöke.

 

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége mély fájdalommal értesült Németh Anikó súlyos betegségéről. Megrendülve, de Isten akaratában megnyugodva vettük tudomásul, hogy Anikót az Úr magához szólította. Hamvait a budapesti Árpád-házi Szent Erzsébet-plébániatemplom urnatemetőjében helyeztük örök nyugalomra június 27-én.

Anikó 2000. február 8. óta, az erzsébetvárosi csoport megalakulásától kezdve volt a KÉSZ tagja. 2009. október 8-án választották meg a csoport elnökének, mely feladatát mintaszerűen látta el. Rendszeresen szervezett nívós programokat, zarándoklatokat, írt önkormányzati pályázatokat, népszerűsítette a KÉSZ-t a kerületben, részt vett a szövetség országos programjain. Mindig fontosnak tartotta, hogy a csoport az ökumené szellemében működjön.

Csoportjával együtt vállalkozott 2014-ben a KÉSZ őszi küldöttgyűlésének megrendezésére. Több regionális rendezvény (könyvbemutatók, irodalmi estek) lebonyolítását is felvállalta. A KÉSZ-sátorban gyakran képviselte egyesületünket különböző rendezvényeken.

2014 óta segítette a KÉSZ jogi ügyeinek intézését, 2016 óta az elnökség jogtanácsosa volt. Ezt a munkáját is a tőle megszokott körültekintéssel és precizitással végzete.

A Rózsák terei római katolikus templom közössége is sokat köszönhet Anikónak. Kitartóan szolgálta Istent és segítette, szerette embertársait, hol Máriaként, hol Mártaként.

A templomépület felújítása alatt jogi szaktudásával segítette a munkát, tagja volt az egyházközségi képviselő-testületnek, rendszeresen írt a közösség lapjába, a Szent Erzsébet Híradóba, dolgozott a Karitásznak, a Szent Erzsébet Rózsák Terei Egyesületnek, pályázatokat írt, segítve a megnyert pályázatokkal a nyári táboroztatások, kirándulások, zarándoklatok megszervezését. Tagja volt a Rózsák Tere Tér-Építő Egyesületnek is, a templomot körülvevő park megújításáért munkálkodott. A plébániai közösség mindennapos életében is tevékenyen részt vett.

Hosszú éveken keresztül vezető jogtanácsosa volt a MÁV-nak, majd jogtanácsosként dolgozott a Magyar Postánál. Az állam e két kiemelt cégénél polgári, gazdasági és társasági joggal foglalkozott.

Hétvégeken sietett haza szüleihez, várta a család, és a családi házzal, a kerttel járó sok feladat.

Sohasem panaszkodott, de nem is hivalkodott azzal, hogy mennyi feladata van. Végezte a dolgát és teljesítette az Isten parancsát: szolgálta az Urat, segítette embertársait. A problémákat soha nem söpörte a szőnyeg alá, mindig a megoldásért küzdött.

E korántsem teljes áttekintés alapján is nyilvánvaló, hogy Anikó halálával egy igen aktív, közismert tagunkat veszítettük el, akit nyitottsága, jó kedélye, külsőségektől mentessége közkedveltté tett a KÉSZ-tagok körében. Ennek bizonyítéka, hogy gyászmiséjén erzsébetvárosi tagtársai mellett számos további Készes is részt vett, a fővárosból és vidékről egyaránt.

A KÉSZ vezetősége és tagjai nevében búcsúzom:

Adj, Uram, örök nyugodalmat Anikónak, és az örök világosság fényeskedjék neki!

Galgóczy Gábor, a KÉSZ társelnöke

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks