Novák Katalin tartott előadást Sopronban a magyar kultúra napján

A soproni KÉSZ-csoport közreműködésével ünnepelték január 22-én, szombaton a magyar kultúra napját a hűség városában. A rendezvényen előadást tartott Novák Katalin államfőjelölt „...Ami a miénk” címmel.

 

A hűség városában közismert, hogy a Soproni Kálvin Kör, a Magyarországi Luther Szövetség és a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének soproni csoportja 1996 óta közösen ünnepli és szervezi a magyar kultúra napját. Nemzeti imánk születésnapjának ünnepére minden esztendőben a magyar közélet, közgondolkodás, a kultúra egy-egy kiemelkedő személyiségét hívják meg előadónak. Így történt ez most is, amikor Novák Katalin köztársaságielnök-jelölt asszony volt a vendége ennek a kiemelkedő eseménynek.

– A magyar kultúra napján nemcsak a magyar művészetet ünnepeljük, hanem azt is, amit a magyar kultúra tudott adni az egyetemes vagy európai kultúrának és fordítva. Mindazt, ami az egyetemesből átszűrődött a magyar kultúrába és annak részévé vált. A kultúra a mindennapi életünk olyan közege, amelyből ihletet, erőt tudunk meríteni. Nekünk, magyaroknak, akiknek fontos az élet továbbadása, akiknek fontos az, hogy megmaradjunk, sőt hosszú távon gyarapodjunk is, azért kell a kultúra, mert ez az, amiből erőt meríthetünk, ez az, amiből energiát kaphatunk a mindennapokhoz. Ezt a kultúrát ünnepeljük ma, a magyar kultúra napján – hangsúlyozta beszédében Novák Katalin.

Az előadáson részt vett Brummer Krisztián a KÉSZ helyi vezetője, Csiszár Szabolcs alpolgármester, több önkormányzati képviselő, valamint Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője. – „Isten, áldd meg a magyart” – így kezdődik Himnuszunk, és így kezdődik alaptörvényünk is, amely alapértéket ad minden magyar számára, nemcsak hazánkban, hanem a Kárpát-medencében is – emelte ki az országgyűlési képviselő.

A rendezvényen közreműködött a Fidelissima Vegyeskar Szilágyi Miklós karnagy vezetésével. Pataki András Jászai Mari-díjas rendező, a Soproni Petőfi Színház igazgatója Nagy László Havon delelő szivárvány című művéből szavalt el részleteket.

forrás: sopronmedia.hu
fotó: Griechisch Tamás

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks