Rólunk írták

Interjú Makláry Ákos atyával

A 777 blog mélyinterjút készített Makláry Ákossal, a KÉSZ elnökével a nemrég véget ért országgyűlési választásokról, a kampány színvonaláról, a politikai árkok betemetéséről, valamint az egyház és az állam kapcsolatáról. A beszélgetés teljes szövegét közre adjuk.

Gólyalábas keresztények

"Mi, keresztények hitünkből következően kissé magasabbról tekintjük a történelmi folyamatokat, az életet. Nem lenézzük a világot, hanem a transzcendens látásmódon keresztül szélesebb perspektívában látjuk az összefüggéseket" – nyilatkozta Makláry Ákos, a KÉSZ elnöke az Országút c. irodalmi folyóiratnak adott interjúban.

Szent László-díjat alapított a KÉSZ

Koszorúzást és megemlékezést tartott a templom patrónusa, Szent László tiszteletére a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének százhalombattai csoportja és a katolikus egyházközség június 26-án, Százhalombattán. A megemlékezésen először adták át a KÉSZ-csoport által alapított Szent László-díjat.

Átadták a Sursum corda díjakat Békésen

A KÉSZ békési csoportja által alapított Sursum corda (Emeljük fel szívünket) elnevezésű díj minden évben gazdára talál Békésen. Ez alkalommal Kovács Péter fül-orr-gégész főorvos és Szilágyi Gábor betegápoló vehette át a kitüntetést.

Megrendültség, szomorúság és tán egy kis remény

A hét emberének választották Szuromi Pált, a KÉSZ békési csoportjának tagját, a Kárpát-medencei harangozás ötletgazdáját a Békés Megyei Hírlap munkatársai.

Legyünk büszke, magyar keresztények!

Makláry Ákossal, a KÉSZ elnökével készített interjút a Magyar Kurír szerkesztősége az egyesület megalakulásának 30. évfordulója alkalmából.

Egy magyar misszionárius Ázsiából

Lányi Béla verbita szerzetes – a JEL állandó szerzője – szabadságát tölti Magyarországon. Számos KÉSZ-csoporthoz ellátogatott, június 11-én Nyíregyházán járt, ekkor készített vele interjút Papp Erika, a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház munkatársa.

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks