Segítsünk a háború elszenvedőinek!

Mélységesen megrázta a világot az a támadás, amit Oroszország indított Ukrajna ellen február 24-én hajnalban. A háborús cselekmények az eltelt napokban fokozódtak, és várhatóan keleti szomszédunk egész területére kiterjednek. Hazánkban számos szervezet segélyakciókat kezdeményezett.

 

Ez a háború szenvedést hoz az ártatlanokra, és nem jelenthet megoldást semmilyen probléma keze­lésére sem. Magyarország helyzete a szomszédsági kapcsolaton túl azért is speciális, mert felelősséggel tartozunk Kárpátalján élő nemzettársaink életé­ért, biztonságáért.

Magyarország védelmet nyújt az Ukrajnából érkező valamennyi hábo­rús menekültnek nemzetiségre való tekintet nélkül. Több segélyszervezet is adománygyűjtésbe kezdett, hogy huma­nitárius segítséget adjon a Magyarországra érkezőknek.

Segélyprogramot indított többek között a Magyar Vöröskereszt, a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Baptista Szeretetszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat és a határmenti görögkatolikus Nyíregyházi Egyházmegye is. Az adománygyűjtések, illetve a hazánkba menekültek megsegítésének lehetőségeiről ezeknek a szervezeteknek a honlapján lehet tájékozódni.

A KÉSZ elnöksége felhívja minden jószándékú és jóérzésű ember figyelmét ezekre a kezdeményezésekre, és kér mindenkit, hogy a békéért való folyamatos imádkozás mellett lehetősége szerint támogassa mindazokat, akik hazájuk elhagyására kényszerülnek, illetve szülőföldjükön a háború miatt napi ellátási gondokkal küzdenek.

Budapest, 2022. február 26.

a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöksége

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks