Similis simili gaudet

A KÉSZ elnöksége három fős delegációval Kárpátaljára látogatott február utolsó hétvégéjén, hogy szorosabbra fűzze beregszászi és munkácsi kapcsolatait. 

 

Makányné Óvári Éva kiskunfélegyházi, Csizovszki László jánoshalmi és Keresztes Dénes nyíregyházi elnök képviselte a KÉSZ vezetőségét a háromnapos látogatáson, melynek célja volt a Beregszászi Római Katolikus Plébánia keretében működő keresztény értelmiségi közösség tagjainak és tevékenységének megismerése, a szorosabb együttműködés megbeszélése.

Ezen alkalom lehetőséget adott Mányik István konzul úrral való találkozásra is. A konzul örömmel fogadta a KÉSZ Kárpát-medencei magyar egységen munkálkodó törekvéseit. Elmondta, hogy Kárpátalján működnek civil szervezetek, melyek közt vannak keresztény elkötelezettségűek is.

Molnár János, a beregszászi katolikus közösség plébánosa meghívására lelkigyakorlatos szentmisén és keresztúti imádságon vettek részt küldötteink, ismét megtapasztalva a közös imádság egységet formáló erejét. Élő példája az egyházi és a civil terület együttműködésének a plébánia keretein belül működő keresztény értelmiségi csoport, mely számos hitéleti és kulturális programot valósított meg az elmúlt évben Jakab Nóra vezetésével.

Szélesítheti az összekapcsolódási pontokat a Munkácson tevékenykedő Bóbita Gyermekfejlesztő Központ alapítványának képviselőivel, Holis Katalinnal és Király Olgával folytatott ismerkedés: lehetőséget és igényt látnak a magyarság körében Kárpátalja-szerte a KÉSZ-hez hasonló keresztény civil szervezet kiépítésére.

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks