Szent Adalbert-díj 2019

Az én hazám galéria megalkotóinak adományozta a KÉSZ elnöksége a Szent Adalbert-díjat 2019-ben. A kitüntetés a tantestület munkájára kívánta felhívni a figyelmet, mellyel hozzájárultak a fiatalok magyar történelmi és kulturális ismereteinek hatékony gyarapításához, keresztény és nemzeti értékeink megismertetéséhez.

 

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a mátészalkai Képes Géza Általános Iskola tantestületének tagjai valóságos pedagógiai csodát hoztak létre. Egy olyan vizuális teret, ami lehetővé teszi, hogy a diákok szinte észrevétlenül magukba fogadhassák a magyar kultúra legértékesebb alappilléreit, megérthessék nemzetük történetét és valóságos, kitörölhetetlen élmény legyen számukra a hazaszeretet.

Az én hazám galéria egy összefoglaló neve azoknak a tereknek, amelyek egy jól felépített útvonalon vezetik az iskola épületébe belépőt – a diákot – a lokálpatrióta szemlélettől a hagyományokon át az egyetemes magyar értékekig.

A galériát Pénzes Ottó, az intézmény vezetője álmodta meg, és kisebbik fia, Pénzes Bence grafikus öntötte képekbe. Köszönet illeti meg a város polgármesterét, Hanusi Pétert, akinek támogatása nélkül nem valósulhatott volna meg a kezdeményezés.

Az elismerést Oláh András, a Képes Géza Általános Iskola helyettes vezetője vette át a KÉSZ-küldöttgyűlése keretében megrendezett díjátadó ünnepségen október 26-án, Debrecenben.

A videó segítségével virtuális sétát tehetünk az iskola falai között látható galériában. A kisfilmet Pénzes Bence készítette, zenéjét bátjya, Pénzes Máté szerezte. A falfestményeket Czine-Juhász Eszter tervezte és kivitelezte. Narrátor: Pénzes Ottó.

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks