Szent Ferenc igaz fia

Barsi Balázs atya tartott előadást Veszprémben

 

Aki kevésbé járatos a vallásfilozófiában, a Biblia-értelmezésben, az is bizonyára emelkedett lélekkel tért haza a KÉSZ veszprémi csoportjának évkezdő eseményéről. A szokásosan a Padányi Biró Márton Római Katolikus Gimnáziumban tartott rendezvényen még az állóhelyekre is sokan várakoztak. Bibliai antropológia címmel Barsi Balázs atya, a sümegi kegytemplom igazgatója tartott előadást, melyen részt vett többek között Márfi Gyula érsek, Korzenszky Richárd perjel és Reisz Pál OFM is. Az alkalom Balázs atya hetvenedik születésnapja volt. Szokatlan és felemelő eseménnyel kezdődött az ünnepség: a kiosztott szövegek segítségével együtt énekelt az ünnepélyes alkalomra összejött sok-sok ember. Balázs atya ezt követően vette át a mikrofont, hogy hallgatóságát újra meggyőzze arról, milyen nagy hatású igehirdető. Arról beszélt, hogy kezd eltűnni a hitből a megvilágosodott értelem, ezért érezzük a nyugat haldoklását. Ahogy egy interjúban is elmondta: Európa akkora bajban van, amitől maga is megijedt. Mi a teendő? Balázs atya szerint az, hogy az ember fogadja el: csak akkor lehet "alkirály", ha kapcsolatban van Istennel. Támogatás, hogy az egyház nagyon szép korban él, az együttlátás korszakában, amire még nem volt példa.

Balázs atya tanításaiban való elmélyüléshez ad további segítséget a születésnapjára megjelent két könyv: a Breviárium, amely elmélkedéseinek újabb gyűjteménye, valamint az emlékkönyv, melyben több mint hetven tisztelője társult gondolataival.

– A könyveknek lelkük van – szögezte le Korzenszky Richárd atya. Ez esetben nem az az érdekes, amit Balázs atya mond, hanem az, ahogyan mondja. Árad belőle az elkötelezettség az evangéliumhoz, a ferences közösséghez, az Anyaszentegyházhoz. Prédikátori erővel kimondott mondatokról van szó, a lélek csodájáról. Isten éltessen, hogy mindig tanúságot tudjál tenni – fűzte hozzá útravalóul.

forrás: Örsi Ágnes, Veszprém megyei Napló, 2016. január 15.

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks