Társak vagyunk

Ünnepi megnyitóval kezdődött el szeptember 16-án, és Bolyki Brothers-koncerttel végződött szeptember 17-én késő este az idei kétnapos Katolikus Társadalmi Napok (KATTÁRS) a budapesti Március 15. téren.

 

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által szervezett rendezvény idei mottója: „Jézus az irgalmasság arca. Társai vagyunk!”. A KATTÁRS az irgalmasság rendkívüli szentéve jegyében Jézust mint a Katolikus Egyház szociális munkájának forrását állította az esemény középpontjába. A negyedik alkalommal megrendezett, nagy sikerű KATTÁRS programnak fő célja évről évre bemutatni minden érdeklődő számára az Egyház társadalmi tanítását.

A színes programot kerekasztal-beszélgetések, előadások, koncertek, játékok, kiállításmegnyitó és két jelentős konferencia alkotta, melyet idén közösségi sportprogramok is kiegészítettek.

Péntek délután Osztie Zoltán vezette Az idők jelei c. pódiumbeszélgetést az erre berendezett sátorban. Beszélgetőtársaival, Galgóczy Gáborral, Lakatos Istvánnal, Makláry Ákossal és Matolcsy Jánossal a KÉSZ hivatását és a magyar, keresztény, értelmiségi lét kérdéseit járták körül. Bemutatták a KÉSZ idei fő vállalkozását, az Idők Jelei 2016 c. konferenciasorozatot és az ebből készülő kiadványt is.

Az egész rendezvény ideje alatt sokféle programmal várták az érdeklődőket sátraikban a keresztény civil szervezetek, többek között a KÉSZ lelkes önkéntesei is. Az eső dacára számos látogató nézett körül a KÉSZ háza táján, szórólapot, könyveket, apró ajándékokat vihettek magukkal. A vállalkozó kedvűbbek kipróbálták a KÉSZ-totót és a helyi csoportokról készült interaktív országismereti játékot is.

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks