Terményáldás Kecskeméten

Kisboldogasszony napján egyházi és civil szervezetek ünnepség keretében tartottak terményáldást Kecskeméten.

 

A Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a KÉSZ helyi csoportja, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az elmúlt évek hagyományaihoz híven idén is megtartotta terményáldását szeptember 8-án, Szűz Mária születésének emléknapján.

A Nagytemplom főbejárata mellett zöldségekkel, gyümölcsökkel gazdagon megrakott, feldíszített szekér fogadta mindazokat, akik fontosnak tartották, hogy hálát adjanak az idei termésért. Domján Gergely, a NAK Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöke mondott köszöntő beszédet, majd Varga Nándor református elnöklelkész, Kis János evangélikus lelkész, Feczák László görögkatolikus parókus és Jeney Gábor római katolikus plébános áldották meg a szekéren lévő gyümölcsöket és zöldségeket.

A Nagytemplomban az Aurin leánykar adott koncertet Durányik László vezényletével, majd szentmisével folytatódott a szertartás. Az esemény zárásaként a gazdák és az ünnepség résztvevői a történelmi egyházak templomait látogatták meg terménykosarakkal. 

A tradicionális rendezvény kiegészült a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Magyarok Kenyere című programjával, mely keretébe számos adományt adtak át sokgyermekes rászoruló családoknak.

Forrás: hiros.hu

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks