Újszülöttek parkja Baktalórántházán

„Ültess fát, építs házat, nevelj gyermeket, és nem éltél hiába!” – tartja egy régi keleti bölcsesség. Öt keresztény család ültetett életfát újszülött gyermekének Baktalórántházán november elején.

 

A helyi KÉSZ-csoport csatlakozott Ferenc pápa teremtésvédelmi felhívásához, és kezdeményezte az önkormányzatnál az Újszülöttek parkjának kialakítását. Munkájukban támogatta őket a Nyírerdő Zrt. baktalórántházi erdészete is. Így öt keresztény család, édesapa és édesanya ültethetett hársfát kicsi gyermekének a Dégenfeld-kastély kertjében, majd ráhelyezték kislányuk, kisfiuk nemzeti színű névkártyáját. Orosz Zoltán parókus megáldotta és megszentelte az elültetett fákat, a gyermekeket és a szülőket.

– Fontos és nélkülözhetetlen a család, mint a társadalom pótolhatatlan, legkisebb sejtje, a gyermekek vállalása, nevelése, amihez Mária-lelkületű, keresztény édesanyákra van szükség, és a családjuk iránt elhivatott édesapákra – mondta a KÉSZ helyi elnöke a faültetési ünnepségen. Ugyanakkor a Föld és a levegő tisztaságának megóvására, a környezettudatos életmód fontosságára, szemléletváltás szükségességére is felhívta a figyelmet. Sokat számít a szülők elhivatottsága. Azzal, hogy igent mondtak a KÉSZ hívó szavára, és életfát ültettek, egy kötődést adtak gyermeküknek egész életükre. Kötődést a szülő- és lakóhelyükhöz, hogy tudják, honnan indultak, és ahová mindig visszatérhetnek. Mai világunkban nagyon fontosak a gyökerek, mert a gyökértelen fiatalt könnyen elsodorhatja az élet rossz irányba.

A szép esemény az ároni áldás eléneklésével fejeződött be. Az öt fiatal keresztény család köszönetét és háláját fejezte ki a KÉSZ-csoportnak, és kérte, hogy folytatódjon a jövőben ez a kezdeményezés.

2019-11-29

Némethné Csubák Éva
a baktalórántházi KÉSZ elnöke

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks