X. KÉSZ kongresszus

X. KÉSZ kongresszusIgazság, igazságosság, szabadság

 

„Nincs igazság a földön” – állítja a közmondás. Nem valósul meg a társadalmi igazságosság, a szabadság helyett a rabszolgaság új formáitól szenvedünk. Miért állítjuk ezzel szemben, hogy e három fogalom eredeti értelmében keresztény kategória? Mi az igazság, hogyan valósul meg az igazságosság különösen az elszakított országrészek magyar közösségeinek életében, és hogyan lehetünk valóban szabadok? A keresztény gyökereit vesztett és korszakváltást élő Európa számára mindez kulcskérdés. 

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége ezért ezt a kérdéskört járta körbe 10., jubileumi kongresszusán szeptember 5-én a Parlament Felsőházi termében, ahol Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke köszöntötte a félezres létszámban megjelenteket.

X. KÉSZ kongresszusA kongresszus témaköréhez hozzászólt: Bábel Balázs érsek, Horváth Attila docens, Fekete Károly református püspök, Sutarski Konrad író, Osztie Zolán, a KÉSZ elnöke, Bárdonné dr. Benda Mónika, a Fővárosi Önkormányzat aljegyzője, Wetzel Tamás, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára, Babály András plébános, Kovács Sándor főesperes, Korhecz Tamás egyetemi tanár, a Magyar Nemzeti Tanács volt elnöke és Csorba Gábor, a KÉSZ társelnöke.

Az előadók többek között hangsúlyozták a keresztény értékek meghatározó szerepét a demokráciában, az irgalom és az igazság párhuzamosságát, a KÉSZ vállalását a társadalom lelki erejének megerősítésében, a jog és erkölcs összefüggéseit a törvényalkotás tükrében, a mások segítésére irányuló tanútlan erényt, a szabadságvágy és a Szentlélek munkájának kapcsolódását, a migráció jelenségének magyarországi és európai hatásait, a nemzetiségi autoniómia törekvéseket. 

Bábel Balázs érsek atya teljes előadása meghallgatható:

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks