KÉSZ - Civil evangelizációs egyesület
iroda@keesz.hu | +36 1 328 0164
Látnivalók keresése
Baktalórántházi csoport
Csoportunk 2005 júniusában alakult 15 fővel Baktalórántházán abból a célból, hogy összefogjuk kisvárosunkban a vallásukat gyakorló keresztény értelmiségieket, konkrét egyházi és kulturális programokat szervezzünk, és ezáltal Krisztus világosságát elvigyük, továbbadjuk embertársainknak. Az ökumené szellemében működünk, görögkatolikusok, római katolikusok és reformátusok egyaránt megtalálhatók a tagok között. Egymás egyházi eseményeit szívesen látogatjuk, azokon részt veszünk. Evangelizációs küldetésünk során elsődleges feladatunknak tekintjük, hogy megszólítsunk minden korosztályt, az óvodásoktól kezdve a fiatalokon át a középkorúakat és az időseket is egyaránt. A gyermekek, a jövő generációja bevonása kiemelten fontos számunkra. A csoport létszáma 30 és 40 fő között szokott lenni.
Tevékenységünk, programjaink igen széleskörűek. Évente 50-60 esemény zajlik életünkben. Bár kimondottan egyházközséghez nem tartozunk, de a r.k. anyaplébánián keresztül még hét fíliás településsel együtt igen nagy a vonzáskörzetünk, ezért nem csak a helyi lakosokat, hanem a szomszédos településeket is be tudjuk vonni a programjainkba. Vannak saját kezdeményezésű és szervezésű tradicionális eseményeink, melyeket évtizedek óta folytatunk. Fontosnak tartjuk a magyar szentek hagyományainak ápolását, és a nemzeti ünnepeken való részvételt is. Mások által szervezett eseményeken is szívesen részt veszünk. Néhány saját szervezésű programunk: ökumenikus imaestek, Házasság hete, lelki adoptálás, városi keresztút, májusi Mária-köszöntő, bibliatábor, őszi hálaadó termésáldás, Templomok éjszakája, Szent Erzsébet-napi kenyérszentelés, nagycsaládosok megajándékozása, KÉSZ-fények, Búzaszem-program, Imádkozó KÉSZ, KÉSZ-sátor, húsvéti és adventi lelki készülődés, kiállítások a Dégenfeld-kastélymúzeumban, életfaültetés újszülötteknek, előadások, zarándoklatok, imaláncok, egyházi emlékművek, keresztek felújítása, ápolása.
Zarándoklatok, imaláncok során igyekszünk minél több keresztény társunkat bevonni. Jó kapcsolatot ápolunk városunk valamennyi intézményével, a többi civil szervezettel, az egyházakkal és azok vezetőivel is. Jelmondatunk:
„Külön-külön csak morzsák vagyunk, de együtt kenyerek lehetünk.”
alakulás ideje: 2005
csoportelnök: Némethné Csubák Éva
elérhetőség: csubie[kukac]freemail.hu
csoportlétszám: 26–50 fő között
Facebook-oldal: ITT
Szervezett programok
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.