KÉSZ - Civil evangelizációs egyesület
iroda@keesz.hu | +36 1 328 0164
Látnivalók keresése
Csornai csoport

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége alapítása nehéz időszakot követően történt. Az 1998-ban létrejövő szervezet céljául, feladatául fogalmazta meg, hogy túllépve a hitéleti kérdéseken, országos fórumot és cselekvési teret biztosítson a keresztény és nemzeti alapon nyugvó társadalom újjáépítéséhez – evangelizációs munkával.

A szervezet az első perctől fogva engedélyezte, sőt szorgalmazta vidéki helyi csoportok alakulását. Sikeres volt a vidéki értelmiségiek megszólítása, különösen ott, ahol a helyi civilek mellett a lelki vezető is felkarolta a szervezet elindulását. Így volt ez nálunk, Csornán is. Dr Horváth Lóránd Ödön premontrei apát urat baráti szálak fűzték Csanád Bélához, a KÉSZ alapítójához. Gyorsan megtalálták a közös hangot, a közös célt, és 1992 tavaszán megalakult a csornai csoport. A kezdeti, alig húsz főből álló csoport több mint száz tagúvá erősödött. Az elmúlt évtizedek alatt sok értékes előadásnak adtunk, adunk teret. Kiállításokat, hangversenyeket szervezünk. Zarándoklatokkal, honismereti kirándulásokkal is igyekszünk a KÉSZ megfogalmazott céljait minél közelebb hozni közösségünkhöz. Szép számú tagságunkon túl sok érdeklődő is figyelemmel kíséri munkánkat és látogatja rendezvényeinket. Előadásainknak a Premontrei Apátság ad helyet, dísztermében méltó körülményeket biztosítva.

Célunk továbbra is, hogy jelen legyünk a mindennapokban, és egyre több embert tudjunk megszólítani. Figyelünk a körülöttünk zajló változásokra, és igyekszünk azokat keresztényi elkötelezettséggel az evangélium tanításával egységben megélni, megválaszolni.

Mindenkit szívesen fogadunk, aki azonosulni tud a KÉSZ szellemiségével, és jelenlétével, akár segítő munkájával is hozzá akar járulni csoportunkon keresztül társadalmunk erkölcsi és kulturális erősödéséhez.

alakulás ideje: 1992
csoport elnöke: Horváthné Hatos Éva
elérhetőség: keeszcsorna
[kukac]gmail.com
Szervezett programok
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.