KÉSZ - Civil evangelizációs egyesület
iroda@keesz.hu | +36 1 328 0164
Látnivalók keresése
Veszprémi csoport

Veszprémi Civil Napok 2015Csoportunk a veszprémi KDNP kezdeményezésére alakult meg 1991-ben 32 taggal. Első elnökünk a pártonkívüli és minden párttól független, a városban köztiszteletben álló Tarr György akkori megyei bírósági c. tanácselnök lett. A kezdeti nehézségeken – iroda, találkozóhely és anyagiak hiánya – a lelkesedés és a keresztény-keresztyén összefogás segítette át minket. Alapvetően javult a helyzet a Padányi Bíró Márton Rk. Általános Iskola és Gimnázium megalapításával, amely 2022-ig adott otthont csoportunk programjainak. 2022 szeptembere óta rendezvényeinket a Lovassy László Gimnáziumban tartjuk. 2008 novembere óta a csoportot Udvarhelyi Olivér vezeti.

Megalakulásunk óta híven teljesítjük a KÉSZ Alapszabályában meghatározott célt, a keresztény kultúra és értékrend ismertetését, terjesztését. Programjaink során a kerekasztal-beszélgetésekben és a meghívott lelkész, tudós, politikus és művész vendégeink előadásaiban gondolatcsere folyik a keresztény-keresztyén szellemiség hétköznapjainkban történő terjesztéséről, elfelejtett értékeinkről, életünkben a hit, a remény és a szeretet jelentéséről, a magasabb rendű értékekről, a hit és politika, a kereszténység és a politika viszonyáról.

Csoportunk havi rendszerességgel szervez nyilvános összejöveteleket, amelyek fő célja kettős: a keresztény hitbeli meggyőződés erősítése és társadalmi felelősségünk tudatosítása és megvalósítása. Alapelvünk az ökumenikus szemlélet megvalósítása mindennapjainkban, a keresztény szeretet megőrzése a feszült politikai légkörben is. Csoportunk a katolikus, református és evangélikus egyházak mellett szoros kapcsolatot tart több intézménnyel és társadalmi szervezettel (pl. Veszprémi Érseki Főiskola, Bencés Öregdiákok helyi szervezete, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi szervezete és a helyi Kolping Család).

Az elmúlt évek alatt igyekeztünk azon munkálkodni, hogy megszólítsuk azon veszprémi polgártársainkat, akiknek igénye a belső szellemi-lelki életet élő, hitet kereső vagy azt valló mentalitás, de akik egyben szívügyüknek tartják a magyarság létének és önbecsülésének támogatását is. Fontosnak tekintjük azt, hogy kiemelten óvjuk legbecsesebb értékeinket, úgymint a lelkiismeretünket, a hitünket, a hazaszeretetünket, a becsületünket, az anyanyelvünket, a nemzeti hovatartozásunkat, mert akinek nincs erős identitása, az könnyen áldozatává válhat korunk szellemet, lelket, egyéniséget és személyiséget romboló hatásának.

„Sok eszközzel rendelkezünk, hogy legyőzzük a világban a rosszat és a szenvedést. És csodálatosak azok az emberek, akik ezért küzdenek.” Szent II. János Pál pápa

A csoport 2023. évi működését a Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatja.

alakulás ideje: 1991
csoportelnök: dr. Udvarhelyi Olivér
elérhetőség: oliver[kukac]udvarhelyi.hu 
székhely: 8200 Veszprém, Radnóti tér 2/A
csoportlétszám: 51–75 fő között
Facebook-oldal: ITT

Szervezett programok
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.