KÉSZ - Civil evangelizációs egyesület
iroda@keesz.hu | +36 1 328 0164
KÁMME


A Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért (KÁMME) Alapítványt 2017. szeptember 16-án alapította a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége azzal a céllal, hogy a két szervezet szorosan együttműködve, azonos értékek mentén szerteágazó evangelizációs tevékenységet végezhessen a Kárpát-medencei magyarság körében.

Az alapítvány központi feladatának tekinti a Kárpát-medence keresztény/keresztyén értékeinek megőrzését, bemutatását, a magyar nemzeti egység elősegítését, a társadalmi és kulturális szerepvállalás révén az értékmentő és értékteremtő feladatellátást.

Jelenleg a KÁMME a Kárpát-medencei keresztény értelmiségeik együttműködése és a Kárpát-medencei keresztény alkotóművészet támogatása c. projektek megvalósításán dolgozik, melyet a Magyar Kormány és a Bethlen Gábor Alapkezelő támogat. Mindkét projekt célja, hogy elősegítse a határon túli magyarság szülőföldön való egyéni és közösségi boldogulását, anyagi és szellemi gyarapodását, nyelvének és kultúrájának megőrzését, fejlesztését, valamint az anyaországgal való és egymás közötti sokoldalú kapcsolatának fenntartását.

A KÁMME Alapítvány honlapja ITT érhető el.

Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.