A magyar kultúra szolgálatában

Az Ars Sacra Fesztivál keretében került bemutatásra Verebes Ernő Gerendák című darabja szeptember 19-én Beregszászban. FRISSÍTVE! - 2018-10-02

 

Zsúfolásig megtelt a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház nézőtere, annak ellenére, hogy már nem először adta elő a társulat Verebes Ernő Gerendák című darabját. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) által szervezett előadáson kárpátaljai nézők – a beregszászi KÉSZ tagjai, a Munkácsi Szent István Líceum és a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium tanárai és diákjai, a Beregszászi 4. Számú Kossuth Lajos Középiskola, a Szent Anna Katolikus Kollégium diákjai, a Beregszászi Római Katolikus Egyházközség tagjai – mellett jelen voltak a nyíregyházi Szent Imre Gimnázium tanárai és diákjai is. Az előadás előtt Keresztes Dénes, a KÉSZ elnökhelyettese köszöntötte a közönséget, aki elmondta, hogy közel harminc éve működő szervezetük fő célja az evangélium üzenetének terjesztése, a keresztény értékrend továbbadása és a magyar kultúra megőrzése. Az előadást megtisztelte jelenlétével Szilágyi Mátyás, Magyarország Beregszászi Konzulátusának főkonzulja.

Reméljük, hogy a közönség az előadást megtekintve azonosulni tudott annak fő gondolatával: „a külső világ fenyegetéseire a belső terünket kell templommá alakítanunk”. Ennek napjainkban különösen nagy aktualitása van.

A nézők nevében köszönjük Magyarország Kormányának támogatását, amely a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. közreműködésével valósult meg.

forrás: karpatalja.ma/Jakab Eleonóra, a beregszászi KÉSZ elnöke

2018-09-27


Suller Zsófia és Popovics Réka, a nyíregyházi Szent Imre Gimnázium diákjai, a KÉSZ nyíregyházi ifjúsági csoportjának tagjai így emlékeznek vissza az előadásra:

"A határon sikeresen átjutottunk néhány furcsa tekintet kíséretében, amikor megtudták, hogy Beregszászba megyünk színházba. De teljesen megérte, mert azon kívül, hogy fantasztikus előadás volt, az értékét számunkra az is növelte, hogy Kárpátalján, ottani magyar fiatalokkal együtt tekintettük meg.

A mű Jézus szenvedéstörténetét, passióját helyezi korunkba. A díszlet egyszerű, de rendkívül hatásos, a színészek játéka magával ragadó volt. A hangeffektusok meglepőek, de a darab feszültségéhez illőek voltak. A mű nagyon sok kérdést vetett fel bennünk, és a hazavezető úton végig ezekről beszélgettünk.

Nagyon szeretjük a határon túli programokat, rengeteg olyan dolgot láthatunk, tapasztalhatunk meg, amiket itthon nem. Mindenkinek csak ajánlani tudjuk, és köszönjük a lehetőséget!"

2018-10-02

 

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks