Az idők jelei Máramarosszigeten

A Máramarosi Szórványpasztorációs Központ meghívására látogatott el a KÉSZ elnöke, Osztie Zoltán és elnökhelyettese, Galgóczy Gábor Máramarosszigetre júliusban, hogy bemutassák az egyesületet a határon túli magyar közösségnek, és beszéljenek hitéletről, közéleti témákról.

 

– Gyorsan változó környezetünkben fontos eljuttatni az emberekhez az evangélium jó hírét. Meg kell találni a cselekvésnek a mindig újabb és újabb módozatait – mondta előadásában Osztie Zoltán. – A KÉSZ erre alkalmas eszköz az ország közel hetven városában működő helyi csoportjain keresztül. Olyan keresztény embereket szólít meg, akik szeretnék megérteni az egyre bonyolultabbá váló világunk történései mögötti összefüggéseket. Tagjai a keresztény hitletétemény teljességét őrzik úgy, hogy az elsősorban saját magukban életalakító erővé válik – hangsúlyozta az elnök.

Bemutatkozó beszédében kiemelte, hogy a KÉSZ-nek alakulása óta elsődleges feladata a magyar nemzet egységének szolgálata. Napjainkra sikerült jól működő kapcsolatokat kiépíteni magyar közösségekkel Kárpát-medence-szerte. Az egyesület igyekszik közéleti szerepvállalásával alakító tényezővé válni környezetében. Az idők jelei program elindítása és ugyanezen a címen összeállított vitaanyag, valamint tanulmánykötet megjelentetése is ezt a célt szolgálta.

Európa helyzetét elemezve felhívta a figyelmet a kontinens súlyos problémáira: – Európa dekadenssé vált, hanyatló fázisba jutott. Olyan súlyos problémákkal küzd, amelyeknek a tüneteit látjuk a nagypolitikában. Gyaláznak minket, majd követik a magyar példát. A válságot betetőzi a migránsáradat. Ez egyrészt azt jelenti, hogy a valódi rászorulókon segítenünk kell nekünk, keresztényeknek. De látnunk kell azt is, hogy ez egy ránk szabadított, erőszakos muszlim tömeg, ahol ott vannak a terroristák, ott vannak azok, akik csak területet és kontinenst akarnak foglalni, nem akarnak integrálódni, és ott van a hatalmas tömeg, amelyik írástudatlan. Az a nyugati ábránd és érvelés, hogy majd ők fogják pótolni a jóléti társadalmakban a hiányzó munkaerőt, egyszerűen irreális, minden valóságot nélkülöz.

– Azzal a keresztény múlttal, azzal a sziklával, aki Jézus Krisztus, azzal a tetterővel és tehetséggel, ami nekünk magyaroknak megadatott kell egész Európában meghatározó tényezővé válnunk – fogalmazta meg a magyarok küldetését Osztie Zoltán.

Forrás/kép: Szigeti Porta

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks