Imádkozzál értünk, bűnösökért

Több ezren fordultak imáikkal a Szűzanyához a KÉSZ kezdeményezésére Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén, kérve közbenjárását a háború mielőbbi befejezéséért és a világ megtéréséért.

 

„A mi dolgunk, hogy a Szűzanya közbenjáró imáját kérjük nagyon erős hittel és szeretettel. A kérésinkben megfogalmazzuk, hogy az egymással háborúban lévő szomszédos országok vezetői mielőbb találjanak rá a béke királynőjéhez vezető útra. A sebek gyógyítása minden jóakaratú ember feladata. Nincs kétségünk, hogy ez a jóakarat a háborúban mindkét ország vezetőinek szívében ott van. Ehhez a jóakarathoz kérjük a Szűzanya megerősítő közbenjárását!” − ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg a KÉSZ imaláncát F. Megyesy Péter, a KÉSZ budaörsi csoportjának elnöke március 25-én.

A felhíváshoz a KÉSZ-csoportokon kívül számos imaközösség is csatlakozott: a Budaörsi Kolping Család Egyesület, a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség képviselőtestülete, a Budapest-Rákosmente Görögkatolikus Parókia imacsoportja, az érdi Regina Mundi ciszterci nővérek, a kistarcsai Máriás lányok, a kőbányai, a ráckevei és a tatai rózsafüzér társulat és a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda Pélyi Petőfi Sándor tagiskolájának rózsafüzér társulata. Vállaltak imaszolgálatot a délvidéki Keresztény Értelmiségi Kör, a dunaszerdahelyi Pázmáneum Társulás és a rimaszombati Katolikus Kör tagjai, valamint bekapcsolódtak egyéni imádkozók Hévízről, Ölbőről, Szárligetről, Szigetszentmiklósról és Tatáról is.

Imádkozzál érettünk, bűnösökért, most és halálunk óráján!

2022-03-25

SJ
(címlapfoto: A budaörsi Mindszenty József iskola diákjairól készült,
az imalánc kezdetén megtartott szentmisén)

Kapcsolódó tartalom: Interjú Makláry Ákossal az imakezdeményezésről

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks