Országos keresztény véleménykutatás

„A megújulás reménye” mottóval országos keresztény véleménykutatás indult

 

A kezdeményezés visszanyúlik 2015 őszére, amikor a Keresztény Demokrata Fórum (KDF) együttműködve a Keresztény Értelmiségiek Szövetségével konferenciát rendezett A megújulás reménye a keresztény társadalmi jelenlétben címmel. A résztvevők többek között azt vitatták meg, miként lehet erősíteni a keresztények társadalmi jelenlétét hazánkban. A tanácskozás társadalomkutatás és stratégiatervezés szekciója vetette fel, hogy megérzések és ötletek helyett empirikus vizsgálatok eredményeire támaszkodva kell előmozdítani a hatékonyabb megjelenést – számolt be a kutatás előzményeiről Szécsi Árpád főszervező, a KDF elnöke a Kossuth Rádiónak adott interjúban.

Az országos internetes véleménykutatás célja átfogó képet adni a magukat hívő keresztény embernek valló, templomba járó felnőttek egyházi és civil életben való aktivitásáról, szokásairól. A „Láss, ítélj, cselekedj!” elvet követve a megújulás első lépése a magunkba tekintés és a körültekintés. Jobb közösségi önismeretünk elérésének eszköze "A megújulás reménye" elnevezésű anonim, online kérdőív kitöltése.

A válaszadók érdekes és izgalmas kérdésekre számíthatnak, melyekre nincsenek helyes és rossz válaszok. Nem kötelességszerű penzumként érdemes nekifutni, egy kis elmélyüléssel kezdjünk hozzá! Remek alkalom önvizsgálatra, egyházi és közösségi életünkben végzett tevékenységünk áttekintésére.

Fontos, hogy a válaszadás anonim, személyes adatok megadására nincs szükség, a válaszadó semmilyen módon sem azonosítható be.

Öt tématerülettel találkozhat az, aki nekilát a kitöltésnek: milyen csatornákon tájékozódom egyházi és közéleti hírekről, milyen gyakran és honnan kapok egyházi híreket? Hogyan veszek részt saját egyházi közösségem, valamint a civil szerveződések életében? A negyedik kérdéskör az ökumenikus nyitottságra vonatkozik, az utolsó kérdéscsoport pedig a véleménykérdések kategóriája, amelyből kiderül, a keresztények társadalmi jelenléte mely területen erősítendő.

A kérdéssor kizárólag az amur.hu oldalon tölthető ki március 20-án, hétfőn éjfélig. A szervezőkkel és a felméréssel kapcsolatos további információk szintén megtalálhatók a honlapon.

Az érdeklődők megismerhetik a kutatás eredményeit március 30-án, csütörtökön 18 órakor kezdődő konferencián a Háló Közösségi és Kulturális Központban. Részletes program az eseménynaptárban olvasható.

SJ

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks