KÉSZ - Civil evangelizációs egyesület
iroda@keesz.hu | +36 1 328 0164
Projektek
Jel újság

Szövetségünkkel egyidős spirituális és kulturális folyóiratunk, a JEL. A KÉSZ és a JEL küldetése azonos: mérceként felmutatni a társadalomban a keresztény értékeket, kulturális és nemzeti hagyományainkat egy olyan korban, amikor minden megkérdőjeleződik, mindennek az értékét az ára, a pillanatnyi hasznossága határozza meg. A lap 2015-től kizárólag a világhálón jelenik meg.
Tovább a JEL újság saját honlapjára


Az idők jelei

Az egyesület igyekszik közéleti szerepvállalásával alakító tényezővé válni környezetében. Az idők jelei program elindítása és ugyanezen a címen összeállított vitaanyag, tanulmánykötet megjelentetése és a fiatal generációt is megszólító film készítése is ezt a célt szolgálta.
Tovább Az idők jelei projekt saját honlapjára
 


Népénekgyűjtemény: Kotta- és hangtár

A Kárpát-medencei népénekgyűjtemény online Kotta- és hangtára a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége gondozásában, 2015-ben megjelent egyházi énekeskönyv anyagát dolgozza fel. A Kotta- és hangtár létrehozásával szándékunk az volt, hogy a népénekgyűjtemény énekeit még szélesebb körben megismertessük, használatukat elősegítsük.
Tovább a népénekgyűjtemény honlapjára


Hitből pajzsot

A járványidőszakban videósorozatot indítottunk, melynek első évadában ismert személyek fogalmazták meg gondolataikat, hogy segítsenek az embert próbáló időkben hitünkből pajzsot kovácsolni.
A második évad részeiben személyes tapasztalatairól kérdeztünk meg ismert embereket, honnan meríthetünk erőt, amikor tele vagyunk szorongással és a tartalékaink fogytán vannak? Milyen szerepe van hitünknek a megpróbáltatások idején?
A harmadik évadban az Amoris laetitia-családév jegyében a házasság és a család került a középpontba, ezekben az epizódokban házaspárok vallanak őszintén kapcsolatukról, a közös út szépségeiről és nehézségeiről.

A sorozat részei megtekinthetők a KÉSZ YouTube-csatornáján itt.
További részletek pedig itt olvashatók.
Hűséggel és tettreKÉSZen

Megalakulásunk 35 éves jubileuma alkalmából fotópályázatot hirdettünk Hűséggel és tettreKÉSZen címmel, melynek anyagából kiállítást rendeztünk. Célunk az volt, hogy a fotók segítségével betekintést nyújtsunk a KÉSZ változatos és szerteágazó evangelizációs tevékenységébe, bemutassuk az egyesület küldetését és azt a szeretetközösséget, amelyet immár 35 éve megélünk egymással.
A kiállítás anyaga a KÉSZ-csoportok és határon túli partnereink szervezésében a jubileumi év során számos helyszínre ellátogat.

A fotópályázatról és a kiállításról részletek itt olvashatók.
KÉSZ-fórum

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és a Kereszténydemokrata Néppárt 2022 novemberében közös országos programsorozatot indított KÉSZ-fórum címmel, aktuális közéleti kérdésekre keresve keresztény válaszokat.

A programról részletesen itt írunk.
SegítőKÉSZ

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége 2022 júliusában adománygyűjtést indított kárpátaljai egyházi és civil szervezetek támogatására, akik a helyi rászorulók és háborús menekültek ellátásában vesznek részt.

Az adománygyűjtésről részletesen ezen az oldalon talál információkat.
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.