A KÉSZ csatlakozik az MKPK állásfoglalásához

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöksége kifejezi teljes egyetértését a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsának 2020. január 29-i közleményével.

 

A KÉSZ tagsága ökumenikus, azaz különböző keresztény felekezetek hívei alkotják, akik krisztushívőkként és polgárokként elvárják a közszereplőktől és a politikusoktól azt, hogy munkájuk során és megnyilatkozásaikban a kirekesztés minden formáját kerüljék.

Meggyőződésünk, hogy mindaz, aki ezen alapelvárást megsérti, a továbbiakban méltatlan közhivatal betöltésére és tisztségek viselésére.

2020-01-30

***

Az alábbiakban a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsának közleménye olvasható:

„Szomorúan és megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy 2020-ban Európában, Magyarországon előfordulhat az, hogy nyilvánosan általánosítva keresztény embereket bélyegeznek meg hitük és vallási hovatartozásuk miatt, ahogyan ez a napokban egy választott tisztségviselő részéről elhangozhatott. Tehette ezt a megszólaló úgy, hogy kijelentésétől – tudomásunk szerint – eddig sem a kereskedelmi csatorna, sem pártja, sem a hasonló esetekben többször fellépő érdekvédelmi szervezetek határozottan nem határolódtak el.

Ezt a tragikus emlékeket idéző hozzáállást elfogadhatatlannak tartjuk, és határozottan kérjük a politikai élet minden szereplőjét, meggyőződésétől és hovatartozásától függetlenül, hogy munkáját a közjó érdekében, az etikai és erkölcsi normák megtartásával végezze.

Hitünk, kultúránk, történelmünk arra tanít bennünket, hogy tiszteljük egymást és a másik emberi méltóságát, még akkor is, ha véleményünk nem mindenben egyezik.”

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks