A kevesebb több

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége adventi üzenete

 

A városok utcáit karácsonyi kivilágítás díszíti. Idejekorán megnyíltak a karácsonyi vásárok, melyeket sok helyen téli vásárnak neveznek. Elöntenek bennünket a reklámok, a segítő Szent Miklós püspök helyett télapó érkezik.

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) úgy véli, hogy rohanó és túl hangos világunkban érdemes ezt az időszakot az elcsendesedésre, a belső gondolkodásra, családunkra és szeretteinkre, az elesettekre fordítani. Bízunk abban, hogy egyre többen megértik karácsony igazi üzenetét: megszületett a megváltó Jézus Krisztus. A betlehemi istállóban a három keleti bölcs ajándékával szeretetét és tiszteletét fejezte ki, nem egymással versengve, hanem a kis Jézus megszületésén örvendezve.

A KÉSZ fontosnak tartja, hogy az adventi időszak középpontjába az Úrjövet és a szeretet kerüljön. A készület ne a rohanásról, a vásárlásról szóljon, hanem a Teremtőhöz és az egymás felé fordulásról. Évszázados hagyományaink ápolása, a karácsonyi ünnepkör eredeti gondolatának felelevenítése és az advent lelki oldalának felismerése és ennek tudatosítása a keresztények feladata. Engedjük, hogy gondolataink kiszabaduljanak a mindennapok szorításából, a hétköznapi taposómalomból, és felismerjük: a várakozás időszaka egyben lehetőség is. Merjük Krisztust állítani életünk középpontjába! Ne engedjünk a világ csábításának! Adjuk vissza egyik legszebb keresztény ünnepünk, a karácsony méltóságát és eredeti értelmét!

Budapest, 2018. december 13.
 

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks